Seizoen 2022/2023

Seizoen 2022/2023

SC Purmerland VR1 - De Rijp VR1 ; 1-1
Zondag 4 september begon de bekercampagne! Onze vlammende Nika en stoorzender Mirka schitterde op de vip tribune ivm blessures. Carmen, Mylou en Demi waren alle 3 afwezig, dus begonnen wij al met 5 meiden minder. Onze regel coach Lisa wist het gat op te vullen met Esther, Laura, Emma en Chimene, meiden bedankt voor het meespelen!

Daarbij kwam ook nog kijken dat onze 2 ervaren trainers (haha) niet aanwezig waren, Marcel onze interim coach bedankt! Voor de wedstrijd heeft Marcel samen met zijn assistentes Nika en Mirka een opstelling gemaakt. Helaas bleek tijdens de warming up dat Naomi niet fit was en zo kwam er een plekje voor Esther vrij in de basis.
Vandaag begonnen wij met een wedstrijd tegen de Rijp. Die wedstrijd doet ons herinneren aan 2 jaar terug toen wij met 1-0 verloren. Hierdoor was iedereen vandaag gebrand om te winnen. Om 13:30uur precies floot scheidsrechter Jan om de wedstrijd te starten.

Meteen was te zien dat wij niet weken stil hebben gezeten. We vochten voor duels, er werd aardig wat afgerend en met goed positiespel, kwam in minuut 14 de beloning. Een corner van Lisa werd een scrimmage voor het doel met Roos die een tegenstander uitkapt en met rechts de bal in de hoek schuift, 1-0. Nog geen 3 minuten later was het helaas door een penalty alweer 1-1. Hier en daar kregen wij in de eerste helft nog kleine kansen, de grootste kans was een vrije trap van Lisa, maar helaas de bal gaat op de lat.

Na 50 minuten te hebben gespeeld vond scheidsrechter Jan het tijd voor de rust. Esther en Lotte moesten weg en Emma last van de warmte samen met suiker te kort kon de tweede helft niet meer spelen. Hierdoor bleven wij met 11 meiden over dus geen wissels meer. De tweede helft speelde meer af op de helft van de Rijp. Laura maakte het de linksback flink lastig en kwam driemaal tot een voorzet, maar helaas de bal gaat er niet in. De grootste kans was voor Daisy maar de keeper pakte de bal. Bij ons achterin stond het sterk, waardoor de Rijp maar tot kleine uitbraken kwam. De complimenten aan Sophie, Liede, Bobbi en Maxime. Fleur stond ook lekker te keepen en maaide nog een tegenstander tegen de grond maar scheidsrechter Jan gaf niet nog een penalty. In de laatste minuut kregen wij nog een corner, Daisy die de bal opvangt met haar buik en Roos die schiet, maar helaas ook deze bal pakt de keeper.

Meiden ik denk dat Edje en Appie hadden genoten van ons. Doelpuntenmaakster Roos is women of the match. Volgende week wacht ons de wedstrijd tegen WSV30.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!