Bestuursmededeling

Het voetbalseizoen 2015-2016 nadert zijn einde en de voorbereidingen voor het seizoen 2016-2017 zijn in volle gang.

Voor de jeugd zijn de coördinatoren DEF (Saskia Grosmann), ABC (Bas Hillecamp) en Meiden (Marcel Cruijff), in samenspraak met de leiders/trainers van de jeugdteams en in samenspraak met het bestuur, hard aan het werk om de teamindeling 2016-2107 rond te maken. Dit jaar is dat een grotere uitdaging dan gebruikelijk, omdat West 1 als een van de eerste KNVB districten start met een nieuwe categorisering van jeugdteams. De vertrouwde namen ABC junioren en DEF pupillen verdwijnen en maken plaats voor ‘leeftijdaanduidingen’ O6 (onder 6) tot en met O20 (onder 20). Ook een aantal andere regels voor het indelen van teams veranderen. SC Purmerland publiceert op vrijdag 27 mei de voorlopige teamindelingen 2016-2017 op de website.

In de aanloop naar het nieuwe seizoen, zal ook de zaalverlichting worden vernieuwd. De armaturen en verlichting zijn verouderd en dit zorgde voor redelijk wat problemen voor teams die gebruik wilden maken van de zaal. Met ingang van het nieuwe seizoen is dit verholpen.

Ook ons tweede (gras)veld zal met ingang van het nieuwe seizoen goed bespeelbaar zijn. Met de Gemeente Landsmeer zijn we in gesprek over de kwaliteit van het veld en zijn we tot een oplossing gekomen om het grasveld met ingang van het seizoen 2016-2017 op een beter niveau te hebben. Daarnaast werkt SC Purmerland aan haar ambitie om het tweede veld op termijn ook te vervangen door een kunstgrasveld. Meer informatie daarover hopen we in de loop van het seizoen 2016-2017 te kunnen melden.

Komende weken spelen de meeste competitieteams hun laatste wedstrijden. De jeugd (A tm F) sluit het seizoen op 5 juni traditioneel af met het slottoernooi. De seniorenteams spelen op 16 of 22 mei hun laatste wedstrijden, met uitzondering van SC Purmerland VR1. Zij spelen op 16 mei (uit) en 22 mei (thuis, 14.30 uur) nog 2 wedstrijden tegen Teisterbanders VR1 in de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. Bij winst, spelen ze op 29 mei (uit) en 5 juni (thuis) tegen de winnaars van de andere poule. Indien ook die wedstrijd winnend wordt afgesloten, dan promoveren onze dames naar de 1e klasse komend seizoen. Laten we hen met zo veel mogelijk mensen aanmoedigen op in ieder geval 22 mei, maar hopelijk ook 5 juni!

Vanaf 6 juni starten de onderhoudswerkzaamheden aan het sportpark en In de maand juli zal ons sportpark gesloten zijn. Dat betekent dat er in die periode door niemand gebruik mag worden gemaakt van de faciliteiten van het sportpark.

Wij wensen alle teams veel plezier en succes bij de laatste toernooien en wedstrijden van het seizoen!

Het bestuur

Deel dit bericht: