Dick de Boer Overleden

Dick de Boer.

Geboren 25 -juli 1931 – overleden 1-augustus 2022

Toen maandag 1 augustus de vrijwilligers van Purmerland  weer bij elkaar zijn geweest, kwam ook tijdens de koffie Dick de Boer weer ter sprake, die ook altijd van de partij was op de maandag om de standen bij te houden van de wedstrijden die in het weekend gespeeld zijn. Dus dachten Jan en Jaap daar gaan we maar even naar toe om te horen hoe het gaat. Bij het huis aangekomen kwam de dochter van Dick naar buiten om te zeggen dat ons erelid  Dick om kwart over vijf overleden is. Dan schrik je wel even en zijn we toch even binnen geweest om te condoleren en sterkte te wensen aan Lenie en de familie.

Dick die Purmerland altijd trouw is gebleven met de vele werkzaamheden die er zijn bij een voetbalclub. Als bestuurslid met de functie van secretaris heeft Dick 13 jaar met Klaas Hos de vereniging geleid en in een tijd met pen en papier is dat toch een hele opgave geweest. Urenlang vergaderen in de bestuurskamer en tot in de kleine uurtjes waarop Lenie wel eens ongerust is geweest zo laat als het soms was. De notulen worden door hem uitstekend verzorgd bij elke vergadering en kon je blindelings op hem vertrouwen.

Niet alleen als secretaris is Dick actief maar ook als contactman voor de K N V B waarbij hij alle post krijgt bezorgd die daar mee te maken heeft. En dat was in de tijd dat er nog geen computer is dus dat er veel schrijfwerk gedaan moet worden en telefonische contacten zijn. Ook is er heel veel tijd gestoken in het vervaardigen van het clubblad wat Dick ook samen met Klaas jaren heeft gedaan en het stencilen op maandag: het zijn zo maar een paar werkzaamheden die erbij komen en dan nog de neven functies zoals het organiseren van het 75 jarig bestaan van de club en de vergaderingen bij hem thuis, zorgen dat het oud papier aan de weg gezet wordt met een bord langs de weg. Dit is zomaar een opsomming van alles wat er gedaan moest worden en daar gaat heel veel tijd inzitten maar klagen hoorden we Dick nooit en doet het met volle overtuiging zo veel als het kan in al die jaren.

Wij zijn als sportclub blij en dankbaar dat we zo een trouw lid in ons midden hebben gehad en een terecht ERELID sinds 1991 van Sportclub Purmerland is geweest.

Jammer is het als je niet meer kan zoals je wilt maar als het lichaam minder wordt dan is dat frustrerend als je niets meer kan en moeten we daarin berusten.

Wij wensen Lenie en de familie veel sterkte dit verlies te dragen. Rust zacht Dick: we zullen je nooit vergeten.

Namens de hele vereniging bedankt,

Jaap van Tinteren .

Deel dit bericht: