Het SC Purmerland Sinterklaasfeest

Afgelopen woensdag, 3 december, was het zover. Er werd hoog bezoek verwacht bij SC Purmerland. Sinterklaas had laten weten, dat hij samen met zijn Pieten een bezoekje aan onze jongste voetballers wilde komen brengen. Spannend!!!

Even voor 3 uur druppelden de eerste nerveuze jongens en meiden binnen, in de gezellig versierde kantine. Wat een opkomst hadden we. Ruim 60 F-jes en Kabouters.

De sinterklaasliedjes knalden uit de boxen, de limonade stond klaar en de kantine geurde heerlijk door de pepernoten en speculaas. En het mooiste was: er waren al pieten aanwezig!

Nadat alle kids waren aangemeld en ze een activiteitenkaart hadden gekregen, kon er plaats genomen worden voor het podium.

Iedereen werd welkom geheten. De namen werden gehusseld, waardoor de voetballertjes willekeurig in groepjes werden verdeeld. Heerlijk in clubverband. Om vervolgens naar de gymzaal te gaan, waar een negental spelletjes waren klaargezet.

De kids werden flink op de proef gesteld. Er moesten pakjes in de schoorsteen gegooid worden. Maar ja….daarvoor moet je wel eerst heel hoog klimmen. Er waren hilarische momenten bij het schuimpje poepen en die arme Amerigo. Die miste zijn staart. Toch wel moeilijk om zijn staart weer op de goede plek te prikken. J Tussendoor kon er ook gedronken en gedanst worden met de danspiet.

Er werd heerlijk gespeeld, tot om 16:00 uur ons hoog bezoek binnen kwam lopen. Sinterklaas was er!!! Fris en fruitig. Zo fris, dat hij zelfs een schot op doel waagde bij de keeppiet.

Alle spelletjes waren gespeeld, de activiteitenkaart was ingevuld. Het was tijd om terug te gaan naar de kantine, samen met Sinterklaas. Om te luisteren naar wat hij te vertellen had. Tja, want wat staat er nu toch eigenlijk in dat grote boek van hem? Alleen maar goeds. Hij kon vol trots vertellen dat alle teams lekker op elkaar ingespeeld zijn en dat alle voetballers met veel plezier op het veld staan. Ondanks dat er af en toe verloren wordt.

Toen ieder team aan de beurt was geweest, zag hij dat het voor hem alweer tijd was om te gaan. Maar niet voordat hij verteld had, dat iedereen geslaagd was voor de pietentest en een pietendiploma kreeg. Samen met een mooi en praktisch cadeau.

We zongen Dag Sinterklaasje en zagen dat alle ouders er al waren om hun voetbalpietjes weer mee naar huis te nemen. Na een geslaagde pietenmiddag. Een middag vol gelach en plezier.

Nadat iedereen weer naar huis was, heeft Sinterklaas nog met ons gebeld. Hij heeft alle tekeningen en kleurplaten bekeken. En vond dat de tekening van Dylan van Meurs uit de F4 heel origineel was. Voor hem ligt er nog een verrassing in de bestuurskamer.

Ondertussen werd de kantine vlug aangeveegd en klaargemaakt voor de volgende feestgangers. De E-tjes waren nu aan de beurt. Voor hen geen pietentest, maar een heuse clinic, gegeven door Yuri en Patrick. Een uur lang trucs en vaardigheden leren op het veld. De kou mocht de pret niet drukken. Voor de ouders werd ook gezorgd. Onder het genot van een kop warme chocolademelk en een speculaasje, konden zij alle oefeningen aanschouwen.

Na een uur wijze lessen, konden de voetballers zich op gaan warmen onder de douche. Terwijl het zweet wegspoelde, werd het vet warm en de tafel gedekt. Helemaal schoon kon er aangeschoven worden en een heerlijk broodje frikadel of kroket gegeten worden. Mmmm.

Ter afsluiting kregen ook zij een mooie bidon met het clublogo mee naar huis. En kan het JAC terugkijken op een geslaagd Sinterklaasfeest.

Foto’s: Sinterklaasfeest SC Purmerland 2014

Groet,

Het JAC.

 

 

 

 

 

Deel dit bericht: