Het vlaggenschip 2015 in een Notendop

Wat is het voetbaljaar 2015 weer snel voorbij gevlogen. En wat hebben wij in dit jaar weer een hoop mooie, slechte, spannende en teleurstellende zondagen meegemaakt.
Het jaar 2015 begonnen wij in ieder geval met een goed teamgevoel. Het teamuitje naar Groningen en de oefenwedstrijd tegen Waskameer (1-3 winst) was een groot succes. Met Luc en Arie als strippende uitblinkers in dit weekend, was het wederom een teamuitje om niet te vergeten. Het goede gevoel van dit uitje werd in de begin wedstrijden van 2015 niet omgezet in resultaat. De eerste wedstrijd werd dan nog wel met 4-3 gewonnen van laagvlieger Voorland, maar in de daaropvolgende wedstrijden tegen DRC, ZTS, Kwadijk en WBSV werd geen enkel punt behaald. Daar waar er tegen ZTS en WBSV redelijk tot goed gevoetbald werd, bleven de punten uit. Door deze nederlagen daalde wij flink op de ranglijst, eeuwig zonde, want na deze dramatische start van 2015, ging ineens het “gas er op”. In de laatste vijf competitie wedstrijden werden er maar liefst 40 doelpunten gemaakt en werden er 12 punten behaald. Er werd alleen in de uitwedstrijd tegen promovendus Victoria Obdam verloren, vrij apart, gezien wij hier onze beste wedstrijd van het seizoen speelde. Als ik persoonlijk een top 3 mag uitkiezen van beste wedstrijden in dit seizoen, waren het beide wedstrijden tegen kampioen ZTS en de wedstrijd tegen Victoria Obdam, je gelooft het of niet, maar juist deze wedstrijden gingen alle drie verloren. Maar goed, uiteindelijk koop je daar niks voor en hebben wij met name in de Waterlandse derby`s tegen Kwadijk en WBSV onze promotie kansen laten schieten (7 verliespunten).
De grootste wijziging van dit jaar is de trainerswissel geweest. Hansie, die al jaren verbonden en betrokken is bij het eerste elftal, heeft na een mooie staat van dienst het stokkie overgedragen aan Enrico. Hans vertrok naar SSV (de club die wij in dit seizoen met 7-2 naar huis stuurde), voldoende uitdagingen dus voor onze Hansie . Enrico kwam daarentegen over van Graftdijk. Niet alleen Enrico was een nieuw gezicht voor de selectie, ook Fred Out en Ab Persijn waren aan de staf toegevoegd. Fred als trainer van het 2e en oud prof Ab Persijn als stagiair. Met een wervelende start werd met goed voetbal de tweede ronde van de beker behaald en in de eerste twee competitie wedstrijden werden de maximale punten behaald met maar liefst 14 doelpunten voor en één tegen. Echter kwamen wij na het gelijke spel tegen titelkandidaat Geuze Middenmeer in een dip terecht. In de vijf wedstrijden die hierop volgden werden maar drie schrale punten behaald en wisten wij in een knotsgekke wedstrijd tegen Knollendam en Muiderberg op wonderbaarlijke wijze niet te winnen. Door deze slechte reeks, speelde wij ons zelf uit de top 3 van het klassement. Het weekje rust tegen het uit de competitie gehaalde Muiden had ons zichtbaar goed gedaan, want de vier hierop volgende wedstrijden werden met name door een juiste wedstrijd mentaliteit en een aantal kleine wijzigingen in het elftal, alle vier gewonnen. Vooral te overwinning op medekoploper TOG heeft het moraal goed gedaan.
Samengevat zijn wij het jaar 2015 te wisselvallig geweest en zijn de dalen die wij gekend hebben, te lang geweest. Laten wij er met z`n allen voor zorgen dat wij de “winning mood” van voor de kerst weten vast te houden, te beginnen op 24 januari in de derby tegen Kwadijk.
Statistieken seizoen 2015/2016
– Topscoorder = Marc Buijs met 11 doelpunten
– Topscoorder eigen doel = Nick van Leeuwen met 3 doelpunten
– Best scorende verdediger = Sander Jong met 2 doelpunten
– Best scorende middenvelder = Marc Buijs / Vincent Snijder (Marc heeft ook wedstrijden in de aanval gespeeld)
– Best scorende aanvaller = Daan Sabbé met 9 doelpunten
– Meest constante speler = Sander Jong
– Aantal competitie wedstrijden = 12 wedstrijden
– Aantal competitie punten = 22 punten
– Doelpunten voor = 46 doelpunten
– Doelpunten tegen = 30 doelpunten
– Gewonnen wedstrijden = 7 wedstrijden
– Verloren wedstrijden = 4 wedstrijden
– Gelijke wedstrijden = 1 wedstrijd

Rest mij nu om iedereen een sportief, maar vooral goed en gezond 2016 toe te wensen en tot zaterdag 9 januari.

 

SCP 1a

Deel dit bericht: