Keezenavond in de kantine

Keezenavond

Op 16 januari was het dan een feit. Voor het eerst in de geschiedenis van de Sportclub vond er een heuse Keezavond plaats. Dat dit populairder is bij de vrouwen dan bij de mannen bleek wel in de opkomst. In totaal hadden 28 pioniers zich opgegeven waarvan slechts 6 mannen onderdeel uitmaakten.
De vrouwen waren ruim bezet aanwezig. Hetgeen dan ook in de einduitslag tot uitdrukking zou moeten kunnen komen.
De avond was georganiseerd door Mister Klaverjas Edwin Koomen en de avond zou onder de bezielende scheidsrechterlijke leiding van Marco van Grevenbroek moeten plaatsvinden. Of Marco de druk niet aankon of anders, in ieder geval had zijn lichaam te kennen geven dat het beter was dat hij thuis zou blijven. Zijn vrouw Cindy nam de honneurs waar en deed dat uitstekend. Hier en daar was er nog wel wat discussie over hoe spelregels geïnterpreteerd zouden moeten worden maar uiteindelijk kwam dat allemaal goed. Op ieder tafeltje lagen de spelregels hetgeen het een stuk duidelijker maakte.
Er werden in totaal 4 ronden gespeeld van maximaal 45 minuten en aan het einde werden alle punten van de koppels bij elkaar opgeteld. De koppels met het hoogst aantal punten was de winnaar (lijkt mij logisch) en die met het laagst aantal punten had de poedelprijs. Lijkt net klaverjassen toch. 28 mensen verspreid over de kantine gaf een gezellig geheel en de jongens achter de bar Mike en Rick zorgen de nodige versnaperingen, drank en ook muziek. Wat een ieder betreft een gezellige en geslaagde avond. En oh ja de prijsuitreiking nog. Tja, het is toch wel raar dat bij de plaatsen 1, 2 en 3 van de 6 mensen er in totaal 4 mannen positie innamen.
De eerste plaats ging met 170 punten naar Maarten Ligthart en Frank Wilde.
De 2e plaats met 160 punten naar Jan Groen en Ton Bonnet en de 3e plaats ook met 160 punten maar minder overwinningen naar Ageeth Groen en Linda Hoekman.
De 4e plaats ging met 155 punten naar Greta Bakker en Yvonne Cruijff.
Er moet ook altijd iemand als laatste eindigen en dat was ditmaal met 110 punten besteed aan Ingrid Eijben en Yolande van de Akker. Allen kregen een mooie prijs uitgereikt.
Al met al een gezellige oud Hollandsche bedoening die zeker voor herhaling vatbaar is. Ik zou zeggen hou de site in de gaten en wees volgende keer ook van de partij.

Deel dit bericht: