Ter herinnering aan Maartje Kok Stroo Erelid van SC. Purmerland .

Op 6 januari krijgen we het bericht dat op 90 jarige leeftijd plotseling is overleden Maartje Kok Stroo voor velen onder ons Tante Maartje , Maartje is alweer geruime tijd in het verzorging huis de Keern in Landsmeer nadat zij altijd in Den Ilp op nummer 77 gewoond heeft . Maartje is lid vanaf 1 – 10 – 1973 en  zij is een stuwende kracht van het dames voetbal en als je leider van een team bent dan wordt je geacht een ledennummer te hebben en dat is 272 voor op het ruilformulier .

In 1974 is Maartje bij het dames voetbal gekomen en worden zij meteen kampioen en op 10 mei 1982 en promoveren zij naar de 1e klasse met trainer Dick Bosschieter en spelen 20 wedstrijden halen 38 punten ( 2 per gewonnen wedstrijd ) scoren 66 doelpunten voor en 3 tegen

Natuurlijk is Maartje lang daarvoor ook al bezig voor Purmerland en dan als afkeuring adres waar menig spelend lid naar toe gegaan is om te kijken welke bordjes en voor het raam hangen van afgekeurde wedstrijden en als het dan afgekeurd is met een domper terug lopend of op de fiets . De bordjes zijn nog steeds in ons bezit als nostalgie. Maartje doet dit samen met Jan Edel die het weer doorgeeft aan haar en heeft dit jaren gedaan .

Niet alleen bij het dames voetbal is zij aanwezig maar ook in haar actieve jaren als schoonmaakster (nu interieur verzorgster ) van de kantine met een hele groep dames o . a Janna Langenberg , mevr Frieswijk , Dieuw Vet en Wietske Bakker elke week komt dat weer terug en dit heeft zij jaren gedaan . Ook heeft haar zoon Wim Kok jaren bij ons gevoetbald  en haar kleinzoon Jim in de jeugd .

Door al haar werkzaamheden is Maartje gelijk met Ada Groen , Herman Goedhart en Leo Dingsdag tot Ereleden  van Purmerland gehuldigd en zijn wij blij dat zij zolang betrokken is geweest bij SC  Purmerland .

Maartje bedankt en rust in vrede .

Wij wensen de familie veel sterkte met dit verlies en heeft het bestuur en leden haar net als Jan Ruiter herdacht met een bloemstuk bij de uitvaart . Het is jammer dat beide leden op dezelfde dag en haast het zelfde uur de uitvaart gepland hebben maar bij deze allen gecondoleerd namens  SC. Purmerland .

 

J . v .T .

Deel dit bericht: