MO15 GAAT INTERNATIONAAL

Na maanden aftellen was het dit Pinksterweekend eindelijk zover voor de meiden van de MO15……deelname aan de Girls Cup Maastricht!

Vrijdag 3 juni 2022
Met een groep (puber)meiden een aantal dagen op reis gaan betekent vooral spullen, spullen en nog eens spullen. Op de verzamel locatie kan daarom ook geen voetganger meer normaal over het trottoir lopen aangezien er naar schatting zo’n 65 tassen en koffers staan. Dit gaat natuurlijk nooit passen in het busje van sponsor Bouwbedrijf In Weelde dat het hele weekend kosteloos beschikbaar is gesteld om de meiden van locatie naar locatie te vervoeren.
Omstreeks 14:00 uur komt er echter een luxe touringcar aanrijden en kunnen de meiden dankzij sponsor Werk & Ik Uitzendgroep als echte professionals richting Maastricht afreizen. Ook is door deze sponsor aan een prachtige toernooioutfit gedacht. Een klein minpuntje is echter dat er door Pinksteren veel recreatieverkeer op de weg is en de reis uiteindelijk twee uur langer dan verwacht uitpakt.
De meiden hebben hier gelukkig geen boodschap aan en vermaken zich tijdens de reis kostelijk met de Karaoke set en een Pub Quiz.
Het is na aankomst bij het Montana College alleen wel even haasten aangezien het avondprogramma alweer staat te wachten.
De luchtbedden worden snel opgeblazen en daarna wacht de bioscoop alweer waar de kosten voor rekening worden genomen door sponsor KI-KE Begeleiding & Zorg. De nacht breekt uiteindelijk aan en zoals bij elk teamuitje is dit verplicht een nacht met heel weinig slaap en veel lol.

Zaterdag 4 juni 2022
De eerste wedstrijd van het toernooi is tegen het Deense Fodbold.(0-0)
De MO15 speelt uitstekend en is duidelijk de sterkere ploeg maar mist een strafschop en is slordig met de kansen.

De tweede wedstrijd tegen thuisvereniging Scharn wordt met duidelijke cijfers (4-1) gewonnen.

De derde wedstrijd tegen de meiden van Hillegom (0-0) gaat ondanks dat dit team een klasse hoger speelt gelijk op maar levert opnieuw geen winnaar op.
Beide teams kunnen het echter gedurende het toernooi enorm goed met elkaar vinden en besluiten elkaar bij elke wedstrijd te komen aanmoedigen.

Zonder verder veel in details te willen treden is de organisatie vanuit Euro- Sportring ronduit slecht waardoor er gedurende dit weekend veel geïmproviseerd moet worden.
Het is inmiddels bloedheet en aangezien een aantal onderdelen door de organisatie zijn afgelast wordt besloten om met de meiden te gaan zwemmen.
Deze kosten (alsmede eerder de inschrijfkosten) worden voor rekening genomen door een enorme trouwe supporter van de MO15, de opa van Zoë.

Na een heerlijke zwemmiddag besluiten de meiden zelf een feestavond met meerdere teams in het schoolgebouw te organiseren en wordt er tot de late uurtjes gefeest.  

Zondag 5 juni 2022
De laatste poulewedstrijd tegen sv Poortugaal (0-1) is de beste wedstrijd van het toernooi. De meiden vechten als leeuwen tegen deze Hoofdklasser wat tot dusver alle wedstrijden met duidelijke cijfers heeft gewonnen en zich uiteindelijk ook de toernooiwinnaar mag noemen. In de allerlaatste minuut moet de MO15 capituleren maar waar het kwartje net zo goed de andere kant had kunnen opvallen.

In de wedstrijd om de 5e/6e plaats tegen het Deense FC Bella (1-1) lijkt de vermoeidheid dan toch toe te slaan en maakt een enorme wolkbreuk het spelen ook nog eens enorm lastig. Helaas wordt een handsbal door de scheidsrechter over het hoofd gezien waardoor strafschoppen uitkomst moeten bieden en deze door FC Bella beter worden genomen.

De afsluiting van dit fantastische weekend, hoe kan het ook anders, is op het Vrijthof waar de meiden op kosten van sponsor Communicatiebedrijf Zuurstof uit eten worden genomen.

Het enige wat dan nog rest is de terugreis. Er wordt nog snel afscheid genomen van een Frans jongensteam en de meiden worden door diverse mensen uit de organisatie enorm bedankt voor het organiseren van het feest en alle gezelligheid. De meiden hebben onze vereniging duidelijk in het verre Limburg op de kaart weten te zetten en zijn volgend jaar weer van harte welkom.

Met maar een paar uur slaap in de afgelopen dagen is de terugreis een uitgelezen mogelijkheid om wat slaap in te halen maar de meiden weten van geen ophouden en zijn niet stuk te krijgen.
De Karaoke set komt weer tevoorschijn en ruim twee uur lang worden de hits van vroeger (Hazes) en nu nog uit volle borst meegezongen.
Omstreeks 00:45 uur gaat dan bij de meeste meiden toch het licht uit en moeten worden wakker gemaakt als de bus om 01:15 uur Purmerend komt inrijden.
Wat een geweldig weekend……sponsors en begeleiding, enorm bedankt!

Deel dit bericht: