Nieuwjaarswedstrijd, receptie en huldigingen.

Met goed weer wordt er een wedstrijd gespeeld op het eerste veld tussen Purmerland 1 en oud Purmerland o l v Theo Bosschieter en de wedstrijd verloopt sportief,  het huidige eerste wint met 6-4 .

De tweede wedstrijd is op het tweede veld dat ingekort is tussen de s.c. Bosschieter en co tegen s.c. Siem Rep en co (veteranen en oud spelers ) en hier wordt de uitslag 6-1; malligheid natuurlijk maar het is lekker om weer even bezig te zijn en het verhoogd de stemming onder elkaar al zullen er velen spierpijn hebben .

Om 5 uur begint de receptie en Maarten Ligthart onze interim voorzitter heet allen welkom en wenst een ieder een goed Nieuwjaar toe. Ook is de burgemeester Dennis Straat en wethouder Richard Quakernaat aanwezig. Het is jammer dat de oude bestuursleden er niet zijn die afscheid hebben genomen, Hamadi Zagdoudie en Paul Arts die we graag wilden bedanken voor hun en bewezen diensten voor de club in al die jaren.  Maarten begint de toespraak met een terugblik op 2019 en dat we er financieel goed voorstaan en dit jaar de verbouwing van start gaat. Er wordt ook even stil gestaan bij de mededeling dat Jan Ruiter is overleden en Maartje Rep die ons ontvallen zijn. Vervolgens wordt gezegd dat we nu bewaking camera’s  langs het veld hebben omdat er een vrijwilliger aangevallen is door iemand die niets op ons terrein heeft te zoeken misschien helpen de opnamen hierbij . Er worden vrijwilligers gevraagd om achter de bar te helpen en scheidsrechters voor de wedstrijden en zoeken we een voorzitter en secretaris. Een penningmeester is aanwezig en dit is Janette Karsten en zij wordt onder applaus voorgesteld . Er is een actie op touw gezet om geld in te zamelen voor een ouder die een ernstige aandoening heeft en wordt er een inzamelingsbak op de bar geplaatst. Als laatste vraagt Maarten een applaus voor de barmedewerkers die voor ons klaar staan .

Er zijn twee meisjesteams kampioen geworden en allen krijgen een bal uitgereikt en worden er foto’s gemaakt en ook een jongensteam dat goed gepresteerd heeft en zij krijgen een blad bier aangeboden. Hierna gaan we verder met het huldigen van de jubilarissen waarna het nog lang gezellig is onder een leuke D J – Zanger Patrick Bouquet en toosten we op het nieuwe jaar .

(klik op foto om te vergroten)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Groen 50 jaar lid van SC Purmerland vanaf 1 – 7 – 1969 .

Jan is in zijn jeugd bij Purmerland gaan voetballen en toen waren er nog geen F pupillen. De ouders van Jan zijn ook zeer betrokken bij de club en vader Jan wordt jeugdleider en voetbalt zelf nog in de veteranen en waar moeder Groen jaren actief geweest is bij de jeugd afdeling als secretaris in de tijd met Age de Groot als voorzitter. Zo is Jan ook in de voetsporen van zijn vader die ook heel veel werk heeft verzet als aannemer bij de realisatie van ons huidige clubgebouw dat al weer 45 jaar geleden geopend werd . Jan is nog steeds actief binnen het bestuur met de functie van algemene zaken en ook met het regelen van evenementen zoals het sixen toernooi , vrijwilliger dag , oktoberfeest enz . En zoals vele andere dingen die bij een vereniging aan de orde zijn en misschien hebben Jan en Yolanda het wel mee gekregen van hun ouders want ook Yolanda doet heel veel voor de vereniging en bij de kantine commissie . We hopen dat broer en zus dit nog jaren kunnen doorzetten want daar draait de vereniging op met deze vrijwilligers .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaap van Tinteren 50 jaar lid van SC Purmerland vanaf 1-7-1068 .

Een mooie toespraak van Rinus Cruyff over het voetballen en alle werkzaamheden die gedaan worden bij Purmerland , de Ilper IJsclub enz worden zeer op prijs gesteld al is Jaap al 51 jaar lid maar kon door omstandigheden vorig jaar niet aanwezig zijn dus daarom als verrassing is dit op deze nieuwjaarsreceptie gedaan en na de versierselen in dank afgenomen .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henry de Geus 50 jaar lid van SC Purmerland vanaf 1-4 -1969 .

Henry heeft in zijn jeugd en in het begin van de senioren tijd in het derde elftal gespeeld maar door de vele werkzaamheden op de boerderij heeft hij later niet meer zoveel tijd gehad omdat er altijd gewerkt moest worden . Toch is Henry de club altijd trouw gebleven en is vaak nog op zondag met de wedstrijden van het eerste aanwezig bij de club . Henry wij waarderen het zeer dat je de club altijd trouw gebleven bent en ook heeft gesteund in deze 50 jaar . Doordat Henry wat later komt vanwege zijn werkzaamheden wordt hij toch in het zonnetje gezet en wordt de spelt voor 50 jaar en de bloemen door Harry Kok uitgereikt met een muzikale agrarische hulde van de muziek .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Kokmeyer 40 jaar lid van SC Purmerland vanaf 1-7-1979 .

Jan kwam in 1979 van I.V.V. naar Purmerland en daar waren we zeer content mee omdat Jan een goede middenvelder is geweest en heel moeilijk van de bal te zetten door zijn brede postuur en een pass in de benen die altijd aankwam . Jan is een speler die altijd wilde winnen en dat straalde hij ook uit ook met het zaalvoetballen in de kleine ruimte was Jan een goede speler . Op 25 april 1982 promoveert Purmerland met Jan naar de eerste klasse en wordt er een muzikale hulde gespeeld door de Eendracht met schoonvader Jan Ruiter . Naast het voetballen en na zijn periode als speler heeft Jan veel voor de club betekend , zo heeft Jan samen met Gerda het clubblad samen gesteld in de jaren 1987 en 1988 een hele opgaaf met het kopiëren van het clubblad met veel verslagen wat elke week terug komt . Jan is ook jeugdleider geweest van de C 1 junioren toen zijn zonen Dennis en Sander bij Purmerland voetbalden in 1998 . Of dit nog niet genoeg is heeft Jan ook nog de voorzitter hamer ter hand genomen toen Jan de Wit de hamer neerlag en is van 1991 tot 1994 voorzitter geweest . Naast al deze werkzaamheden is Jan ook nog scheidsrechter in de weekenden en maakt al weer een paar jaar deel uit van de schoonmaakploeg op maandag , zoals we zien is Jan erg betrokken bij de club samen met Gerda die bij het toneel is en spreken we de wens uit dat Jan en Gerda dit nog jaren en in goede gezondheid kunnen doen .

 

Marco Vet 40 jaar lid van SC Purmerland vanaf 1-9-1979 .

Als zoon van Siem Vet, die jaren keeper is geweest bij Purmerland, gaat Marco in de voetsporen van zijn vader verder en begint met Piet Segers als leider in de pupillen ook als keeper en dit is een goede keus want Marco had het al snel aangeleerd en is niet bang en zelf ben ik blij geweest dat Marco in het doel staat want we zijn ook kampioen geworden met de D pupillen bij S.V. de Rijp met een leuk elftal. Ook naar aanloop van de senioren blijkt Marco een goede keeper en wordt klaar gestoomd voor het eerste elftal alleen heeft dit door omstandigheden niet zo lang mogen zijn. Marco is ook nog actief geweest bij de jeugd en is de vereniging altijd, als geboren in Purmerland, de club trouw gebleven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sander Kokmeyer 25 jaar lid vanaf 1-6-1994 van SC Purmerland .

Sander gestart in de F pupillen lijkt in vele opzichten op vader Jan, als voetballer door de jeugd heen gegaan en in het eerste elftal een rots in de branding al vele jaren als laatste man en leiding gevende in het veld . Het is alleen jammer dat blessures Sander de laatste tijd aan de kant houden maar daarbij heeft Sander ook nog vele werkzaamheden bij de club en is niet alleen aanvoerder van het eerste maar ook als spreekbuis voor het elftal naar de trainer toe en het regelen van zaken in de senioren afdeling als ondersteuning van het bestuur . Ook is Sander nog actief bij de bouwcommissie met de verbouw van onze kantine en het realiseren van de nieuwe kleedlokalen in de sporthal . Zoals we zien een echte vereniging man die het niet schuwde om iets op te pakken en het tot een goed einde te brengen. Sander op naar de 40 jaar want we waarderen het zeer .

 

Traditie getrouw worden de versierselen uitgereikt aan allen in de vorm van een speld en de bloemen en wordt het op een gepast moment door het overlijden van Jan Ruiter later gedaan voor Jan en Sander die niet aanwezig zijn.

Namens het Bestuur , J van Tinteren .

 

Deel dit bericht: