Openingsfeest SC Purmerland, een historisch moment

Eindelijk was het zover, 12 september 2015, een dag om niet te vergeten. Na jaren van sparen en maanden van hard werken, was nu het moment gekomen om met elkaar de opening van ons vernieuwde sportcomplex te vieren.

Rond zeven uur kwamen de eerste gasten binnen die zich door de prachtige ballonnenhaag naar binnen wisten te dringen. De koffie stond klaar.
Nadat alle genodigden binnen waren, nam onze voorzitter Dennis van de Akker het woord voor het officiële gedeelte. Hij nam ons mee terug in de tijd: zo’n acht jaar geleden ontstonden de plannen om het clubgebouw te renoveren. In deze renovatie paste ook de uitbreiding van kleedkamers.
De club was immers zo fors gegroeid dat we echt een kleedkamer probleem hadden. Het was erelid Jaap van Tinteren die op de achterkant van een sigarendoosje een nieuwe schets maakte van wat we zouden kunnen doen, een nieuw plan was geboren, “het ei van Columbus”.

Plannen zijn mooi, maar hoe ga je dit betalen? Sparen was het credo en natuurlijk op zoek naar nieuwe sponsoren. En wie gaat de bouw begeleiden? Door scherp op de centjes te letten, bijdrage van de leden in de vorm van contributie, door een bijdrage van het VSB fonds, gemeente en onze nieuwe hoofdsponsor ING, bleken we uiteindelijk over genoeg middelen te beschikken. De leden stemden in en het leek te gaan lukken.

Vorig jaar waren we begonnen: een prachtig nieuwe bestuurskamer, een echte verademing. De eerste buit was binnen. De grote verbouwing startte in mei 2015. Onder leiding van de bouwcommissie, te weten Jan van der Lingen, Martin Segers en Sander Kokmeijer, ging de bouw van start. En zie hier het resultaat: een geheel nieuw dak: dat was nog een klus omdat we een tegenvaller hadden in verband met asbest. Daarnaast twee prachtige kleedkamers: ruim en modern. Alle kleedkamers zijn tevens voorzien van nieuw sanitair: we hebben een schitterend douchesysteem, wat eveneens veilig is. We mogen als club trots zijn op wat we hebben gerealiseerd.

De voorzitter zet vervolgens de bouwcommissieleden in het zonnetje: zij krijgen de beker “vrijwilliger van het jaar”. Bloemen en wijn volgen. En uiteraard volgt een luid applaus.

De voorzitter maakt tevens van de gelegenheid gebruik om 4 leden van de club als erelid te benoemen.

Eerst komen naar voren mevrouw Maartje Kok en Ada Groen. Zij zijn decennialang praatpaal geweest voor iedereen, en de meeste weten nog maar al te goed dat je mevrouw Groen moest bellen om te vragen of er het veld niet was afgekeurd.

Leo Dinsdag werd als erelid gehuldigd voor zijn belangrijke bijdrage voor de jeugd en zijn tomeloze inzet voor de meidenafdeling, nu het eerste dameselftal.

Tot slot werd ook Herman Goedhart benoemd als erelid. Hij is meer dan 28 jaar door de KNVB aangesteld als consul van SC Purmerland.

Niet vergeten mag worden, de rol van onze voorzitter. Zijn aanjagende rol mag zeker vandaag genoemd worden. Sjapoo Dennis! Hij werd door het organisatiecomité ook nog even in het zonnetje gezet, net als de belangrijkste spelers voor het nieuwe complex: VSB, gemeente en ING.

Tijd om eindelijk het glas te heffen. Iedereen had een glas champagne en we riepen met ze allen proost!
De leden konden daarna worden rondgeleid om de nieuwe kleedkamer en het sanitair te bewonderen.
Het feest barstte los. Zanger Danny vermaakte de zaal en het goudgele vocht vloeide volop. De kantinecommissie had de hapjes en drankjes weer top verzorgd. Een groot compliment aan Yolanda en anderen, geweldig verzorgd. Het werd weer een onvergetelijke avond in de clubhistorie van SC Purmerland, een nieuwe periode is aangebroken.

Namens het organisatiecomité,
Maarten Ligthart

 

openingsfeest foto

Deel dit bericht: