Oproep voor verenigingsscheidsrechters.

scheids

 

Verenigingsscheidsrechter

Even een bericht op het scheidsrechters gebied.

Op de zondag gaan we een groot probleem krijgen om scheidsrechters in te delen.

Mocht je ons uit de brand willen helpen dan kun je hier aanmelden bij Pieter Bosschieter om deze stap te nemen, mocht je het te spannend vinden helpen we je op weg met een opleiding.

Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden in goede banen te leiden en denk je over voldoende leidinggevende capaciteiten te beschikken om dat voor elkaar te krijgen, dan ben je de juiste persoon om scheidsrechter veldvoetbal te worden. Wij zorgen tijdens de verenigingsopleiding scheidsrechter veldvoetbal voor een praktijkgerichte opleiding, zodat je met voldoende ‘bagage’ aan de slag kunt bij 11 tegen 11 wedstrijden bij je club.
Tijdens de opleiding oefen je op het veld met leiding te geven aan 22 spelers en het toepassen van de spelregels.

 

Organisatie
De opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten van 3 uur, elke maand is er een bijeenkomst. Daarnaast fluit je minimaal vier stagewedstrijden bij je eigen vereniging onder begeleiding van een praktijkbegeleider scheidsrechter. De opleiding wordt ’s avonds gegeven op een accommodatie van een voetbalvereniging. Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers opdrachten die altijd te maken hebben met je eigen wedstrijden.

De deelnemers die aan de voorwaarden hebben voldaan, ontvangen het diploma “Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal”. Zij kunnen vervolgens worden aangesteld bij jeugdwedstrijden en/of wedstrijden in het seniorenvoetbal binnen de vereniging.

 

Studiebelasting

Cursusdeel
– Vier bijeenkomsten  12 uur
– Zelfstudie en huiswerkopdrachten   8  uur
Ervaringsdeel
– Fluiten van minimaal vier stagewedstrijden  4   uur
– Assisteren van de scheidsrechter  2   uur
Proeve van bekwaamheid
– Cursusmap  3   uur
Totaal 29  uur

 

Start                             
Bij individuele aanmeldingen moeten er minimaal 18 deelnemers zijn om een opleiding te starten. Een vereniging kan het verenigingspakket afnemen. De vereniging kan met de KNVB afstemmen welke dag het beste uitkomt en er is geen minimum aantal deelnemers vereist. Dit verenigingspakket kan ook in samenwerking met andere verenigingen worden afgenomen.

 

Toelating
De minimumleeftijd is 14 jaar.

 

Voorwaarden voor de vereniging
Begeleiding is cruciaal voor een beginnende scheidsrechter. De praktijkbegeleider heeft daarom een centrale rol gekregen binnen de opleiding om samen met de docent de cursist optimaal te ontwikkelen. Vanwege deze centrale rol is het aanstellen van een praktijkbegeleider door de vereniging een belangrijke voorwaarde om deel te nemen aan de cursus. Van de praktijkbegeleider verwachten wij dat hij/zij bij elke cursusavond aanwezig is en de scheidsrechter(s) binnen de vereniging begeleid. Op basis van de terugkoppeling van de praktijkbegeleider naar de docent wordt het inhoudelijke programma van de opleiding verenigingsscheidsrechter vorm gegeven. Van een praktijkbegeleider verwachten wij dat hij minimaal een Basisopleiding scheidsrechter (BOS) of opleiding Verenigingsscheidsrechter met succes heeft afgerond.

Wanneer het uw vereniging niet lukt om een praktijkbegeleider aan te stellen, neem dan contact op met ons zodat we samen kunnen kijken naar een passende oplossing.

 

Kosten
Individueel € 70,- (inclusief digitaal lesmateriaal) Deze worden door de club betaald.
Verenigingspakket € 1080,00 (inclusief digitaal lesmateriaal)

 

Informatie 
Pieter Bosschieter 06-37169054   mail:pieterencorrieboss@upcmail.nl

 

Annuleren
De kandidaat kan zijn aanmelding annuleren, mits de annulering schriftelijk geschiedt binnen 14 dagen na aanmelding. Bij annulering is de KNVB gerechtigd de voor die deelnemer reeds gemaakte kosten (inclusief administratiekosten) in rekening te brengen.

 

Deel dit bericht: