Overlijdensbericht Siem Oly

Tot ons kwam het bericht dat op 85 jarige leeftijd ons lid Siem Oly van SC Purmerland is overleden.
Siem die in zijn jonge jaren in Purmerland kwam wonen en actief is als jonge voetballer bij de toen nog genoemde naam
P.V.V. is sinds jaar en dag verbonden geweest aan onze vereniging .

Samen met zijn broers Joop, Kees en de jongere Hans hebben zij deel uitgemaakt van de elftallen die na de oorlog deelnamen aan de bescheiden competitie die er toen is geweest. Alles wat de club in de loop der jaren mee heeft gedaan hebben de broers beleeft , Siem was namelijk 3 jaar toen Purmerland werd opgericht en degradatie en kampioenschappen hebben zij allemaal meegemaakt in die jaren dat er nog niet zoveel te doen was op het dorp Purmerland, wat in die jaren nog een klein dorp was en onder Ilpendam hoorde en ze bij het bestuur van Purmerland blij waren met ieder lid die maar een balletje kan trappen want alle spelers kwamen van het dorp: een heel verschil met nu.

Hoe lang Siem heeft gevoetbald weet ik niet want daar is het leeftijd verschil te groot voor maar heb ik Siem wel altijd meegemaakt als supporter op zondag langs de lijn. Wel is het zo dat Siem voor zijn werkzaamheden naar Amsterdam is gegaan om het slagersvak uit te oefenen want dat zit een beetje in de familie Oly gebakken net als zijn broer Joop. Het risico om te voetballen was toen te groot als je voor jezelf werkt en zo kon Siem niet meer actief deelnemen aan wedstrijden. Na een arbeidzaam leven is Siem weer in Purmerland komen wonen en hebben de zonen Hans en Simon ook de jeugd in Purmerland doorlopen om later hogerop te komen Hans bij OFC. en Simon in Purmerland 1 waar zijn vader nog lang getuige is van geweest als fanatiek aanhanger van de club.

Een paar jaar geleden is Siem nog gehuldigd omdat Siem al 70 jaar lid is van SC Purmerland dat wil dus zeggen van af zijn 13e jaar en mocht zoon Simon zijn vader de bijbehorende speld opspelden. Hierna is de gezondheid minder geworden en kon Siem niet meer thuisblijven, maar we weten dat hij onze club altijd trouw is geweest en kunnen wij trots zijn op de leden die ons al die jaren gesteund hebben: een echte Purmerlander .

Siem bedankt namens  SC Purmerland  en wij wensen je vrouw, kinderen  en familie veel sterkte dit verlies te dragen.

 

Namens het bestuur en alle leden, Jaap van Tinteren .

Deel dit bericht: