Purmerland Zondag 1 en Zaterdag 1

Ondanks alle corona perikelen in ons land en het besluit dat het amateurvoetbal voor het resterende seizoen landelijk afgeblazen is. Hebben wij als club niet stilgezeten. Zo  is er met onze huidige hoofdtrainer Nikolai Schreuder wederom een verbintenis van nog een jaar overeengekomen, iets waar wij als club enorm blij mee zijn. Daarnaast is gekeken naar de diverse ontwikkelingen van de afgelopen jaren in onze omgeving, hierbij is er bestuurlijk al meerdere keren gesproken over een Zaterdag elftal binnen de club. Lopende dit seizoen deed zich de situatie voor dat onze huidige jeugdtrainer van de JO19, Jan de Vries, bereid was zich hard en enthousiast te maken voor het opzetten van een Zaterdag 1.

Als club is hierbij uiteraard gekeken naar de raakvlakken met Zondag 1. Blijft deze dan nog wel in tact? Hoe zit dit met de jeugdige spelers van de JO19? Wat voor impact heeft zo`n besluit voor een club als Purmerland? Al deze vraagstukken zijn naast elkaar neergelegd en met de nodige inspanning van diverse (bestuurs)leden is er uiteindelijk een gewenste oplossing gevonden. Wij kunnen bij deze mededelen dat er komend seizoen bij Purmerland een Zondag 1 en een Zaterdag 1 is.

 

Waarom een Zaterdag 1?

Dit elftal bestaat voornamelijk  uit spelers vanuit onze eigen jeugd (spelers van onze huidige JO-19). Deze keuze is gemaakt, omdat hierdoor veel eigen jeugdleden met potentie voor de club zijn en worden behouden. Daarnaast willen wij als Purmerland, middels deze keuze ook de potentiële toekomst van een zaterdagelftal/vereniging verkennen. Gezien de ontwikkelingen om ons heen, verwachten wij dat hier toch de toekomst ligt. Jan de Vries gaat samen met Rick Mooy dit elftal vorm geven, begeleiden en trainen. Rick is zeker geen onbekende voor de club. Heeft jaren in de jeugd van Purmerland gespeeld, zijn vader Jack en moeder Reina hebben ook altijd veel voor onze club betekend. Rick is dus eigenlijk terug op het “oude nest”.

 

Waarom ook een Zondag 1?

Zoals reeds aangegeven is de overeenkomst met onze hoofdtrainer Nikolai Schreuder met nog één jaar verlengd. Met de keuze voor een Zaterdag 1, was er daarnaast nog voldoende draagvlak om de Zondag 1 op goede en juiste wijze in stand te houden. Sterker nog, het is ons ook gelukt om hierbij een volwaardige selectie te behouden middels een volwaardige en ervaren Zondag 2 als vangnet voor de Zondag 1.  Van de gehele zondagselectie zijn twee spelers naar de Zaterdag 1 verhuisd en is de rest van de selectie in tact gebleven. Met een klein aantal versterkingen binnen de zondag selectie staat hier voor volgend seizoen een volwaardige en sterke selectie.

 

Wij als club weten en zien ook dat er in de toekomst geen “twee ballen” in de lucht kunnen worden gehouden. Daarom zullen er komend seizoen diverse evaluaties plaatsvinden om zo voldoende scherp te krijgen welke richting wij als club in de toekomst willen gaan varen. Als club hebben wij het vertrouwen dat er op deze manier een verstandige keuze is gemaakt om uiteindelijk een goede en weloverwogen beslissing te nemen over de toekomst van onze mooie club Purmerland.

Op naar een mooi voetbalseizoen.

 

Het Bestuur van SC Purmerland.

Deel dit bericht: