SC Purmerland VR1 promoveert naar 1e klasse

Dames 1 promotie
Na de 2-1 winst van vorige week stond nu de return tegen de Blokkers op het programma. Een gelijkspel was dus voldoende om te promoveren naar de 1e klasse.
Na een vrij nerveus begin waar de Blokkers gelijk een doelpunt wilde forceren kreeg SC Purmerland snel wat meer grip op de wedstrijd en ook een aantal zeer goede kansen. Helaas troffen deze geen doel en werd er voor de rust niet gescoord.
Na de rust werd duidelijk dat het niveau van de wedstrijd langzaam  iets daalde maar de spanning al snel naar grote hoogte steeg.
In de 60e minuut viel het eerste doelpunt en kwam de Blokkers op voorsprong. Over twee wedstrijden gezien betekende dit de gelijkmaker en wanneer er niet meer gescoord zou worden een verlenging gespeeld moet worden.
Eigenlijk was dit voor beide ploegen het horror scenario, vooral vanwege de enorme hitte en de (kleine en grote) blessures waar beide elftallen inmiddels mee te maken kregen. Gescoord zou er niet meer worden in de reguliere speeltijd dus….verlengen.
In de korte rustpauze tussen de wedstrijd en de aanvang van de verlenging was duidelijk dat iedereen op het tandvlees liep en dat er geen ruimte meer was voor fraai voetbal. Het kwam nu aan op karakter en vechtlust!
De spanning was niet alleen voor de speelsters maar ook voor de begeleiders en supporters bijna ondragelijk. In de eerste verlenging werd er niet gescoord en maakte iedereen zich op voor de laatste 15 minuten van het seizoen.
De tweede helft van de verlenging speelde zich vooral tussen de strafschopgebieden af. Geen van de elftallen kreeg echt grote kansen.
Met nog drie minuten op de klok gaf Naomi een diepe bal richting Cheyenne die, vanwege een blessure, van linksachter naar linksvoor was verhuisd.
In een ultieme krachtsinspanning ging Cheyenne op volle snelheid achter de bal aan en was de verdedigers te snel af. De keepster van de Blokkers bleek kansloos op de inzet van Cheyenne en de 1-1 was daar, het gelijkspel dat wij nodig hadden.
SC Purmerland moest nu ‘alleen’ nog maar een paar minuten overleven en dan was de promotie een feit!
Na ruim 120 minuten spelen kwam toen eindelijk het verlossende eindsignaal van de scheidsrechter.
De vreugde en de ontlading was enorm! Midden op het veld vloeide al snel de champagne rijkelijk, werden de bloemen in ontvangst genomen en de nodige foto’s geschoten.
SC Purmerland promoveert naar de 1e klasse! Een topprestatie van een stel meiden die zelf nog steeds niet weten hoe goed ze kunnen voetballen en hoe sterk ze als team zijn.
Speciale dank gaat hierbij nog wel even uit naar de groep B- en A-junioren, tegenwoordig beter bekend als de Reddende Engelen, die ons telkens hebben geholpen om ons team compleet te maken. Zonder jullie was het nooit gelukt om dit resultaat te behalen.
Dames; nogmaals allemaal ongelofelijk gefeliciteerd, geniet lekker van jullie zomerstop en tot volgend seizoen.
Leo

Deel dit bericht: