SCP 1: Terug van weggeweest.

Al een aantal weken heb ik verzuimd een verslag te schrijven van zowel de wedstrijd tegen FC Amsterdam en Muiderberg. Daarnaast was ik ook nog van plan een stukje te schrijven voor het gezellige teamuitje van twee weken geleden, het is er helaas allemaal (nog) niet van gekomen. Bij deze maak ik even een “all- in one” verslag.

 

Als wij dit seizoen over een diepte punt mogen praten, dachten wij deze al meegemaakt te hebben bij Knollendam uit, maar helaas kan het allemaal nog erger. De uitwedstrijd op 21 februari bij FC Amsterdam was toch echt verreweg het diepte punt van dit seizoen. Parkeren bij het complex was niet mogelijk, douchen was niet mogelijk, verlichting in de kleedkamer was niet mogelijk, een kantine was niet aanwezig, digitaal wedstrijdformulier was niet aanwezig en gezien de voorbereiding van de gastheren was er zeker geen klok aanwezig. Dat de gastheren te laat het veld op kwamen en ons 20 minuten lieten wachten in de “afgetrapte” tijdelijke kleedkamers, deerde niemand. Nu is bovenstaand niet geheel te wijden aan de dramatische uitslag, maar het zal zeker enige invloed gehad hebben op onze zwakke vertoning. Ondanks ons zwakke spel, was er de eerste helft niets aan de hand. Wij verzuimde echter om 2 grote kansen tot doelpunten om te zetten, de gastheren waren daarentegen één keer bij ons doel geweest. Totaal geen rede tot paniek dus. Tot dat in de 2e helft, twee vrije trappen doel troffen en een verdwaalde corner het doel in draaide. Kortom 3-0 achter na 20 minuten spelen in de tweede helft. Wij waren vervolgens niet bij machten om de uitslag nog enigszins doen te veranderen, de koppies gingen hangen en het was gedaan met het verzet. Hierdoor liep FC Amsterdam nog uit naar een 5-0  overwinning.

 

Het “kl*te” gevoel wat er over gehouden werd aan deze wedstrijd, bleef toch aardig lang hangen. Hoe komen wij hier vanaf? De koppies verzetten en met z`n allen de kroeg in te deuken is schijnbaar het ultieme geneesmiddel. Op vrijdagavond 4 maart zijn wij met de gehele selectie uit eten geweest en zijn wij vervolgens met de Dames 1 en wat jongens van het 5e elftal gaan bowlen en vervolgens de Koemarkt op gegaan. Het eten was lekker, het Bowlen fanatiek en gezellig, maar het avondje stappen op de Koemarkt was toch wel het hoogtepunt van de avond. Dat wij een hecht cluppie zijn, heeft deze avond maar weer bewezen. Grote dank gaat hierbij dan ook uit naar het bestuur die het etentje, het bowlen en de drankjes bij het bowlen voor haar rekening heeft genomen. Nogmaals super bedankt namens de selectie, dames 1 en het 5e!

 

Naast een gezellige avond is het natuurlijk ook noodzakelijk om het teleurstellende gevoel weg te poetsen met een overwinning. Dit moest gaan gebeuren ten koste van subtopper Muiderberg. De uitwedstrijd ging na een riante 0-2 voorsprong met de rust alsnog met 3-2 verloren. Payback time dus! Voor de neutrale toeschouwer was dit, ondanks het koude weer, een leuke pot voetbal om naar te kijken. Door de Purmerlanders werd met veel strijd en passie gespeeld, daarnaast werd er eindelijk weer eens gevoetbald zoals in de voorbereiding. Door deze prima start van de wedstrijd kwamen wij terecht op een 1-0 voorsprong via Richard. Hierna kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht en lieten de bezoekers zich steeds meer gelden. Dit resulteerde dan ook in een (discutabele) gelijkmaker. Na een duidelijke overtreding, mocht de speler van Muiderberg toch door gaan om vervolgens aan te leggen voor een schot. Deze kwam tegen het hoofd van Kokmeijer, waardoor het schot van richting werd veranderd en Stan aan de grond genageld stond 1-1. In de tweede helft een zelfde spelbeeld, twee tegenstanders die aan elkaar gewaagd waren. Het waren echter de bezoekers die op 1-2 kwamen, door matig wegwerken bij de tweede paal. Purmerland was niet getreurd en ging als team voor de aansluitingstreffer. Na een aantal goede mogelijkheden onbenut gelaten te hebben, was het uiteindelijk vanuit een scrimmage toch raak. Wederom was het Richard die wist te scoren 2-2. Met een gelijkspel werd geen genoegen genomen, met deze zelfde instelling speelde Muiderberg ook, wat een leuk schouwspel op leverde. Ten opzichte van de voorgaande wedstrijd, waren wij het die dit keer aan het langste eind trokken. Met een goede schuiver van Brink kwam de 3-2 op het scorebord te staan. Kort voor tijd maakte Stan nog een cruciale redding, waardoor de 3 punten een feit waren.

 

Muiderberg was de eerste “pittige” wedstrijd in een reeks van drie. De eerstvolgende was TABA uit. De heren uit Amsterdam staan stevig bovenaan op de ranglijst, het kampioenschap is voor hen een kwestie van tijd. Aan ons de eer om hier wat stagnatie in aan te brengen. Helaas lagen deze dag het weer en het veld niet met elkaar in evenwicht. Daar waar Piet Paulusma het weer een 8,5 zou geven, was het Rob Verlinden (Eigen Huis en Tuin) die het speelveld een -3 zou geven. Nu zijn wij uiteraard wat verwend met ons mooie kunstgrasveld, maar het hoofdveld van Taba zou zelfs afgekeurd worden door de gemiddelde boer met knollenvelden. Maar goed, ook de tegenstander heeft hier last van. De wedstrijd werd dan ook in gegaan met een “over mijn lijk” mentaliteit, het leek ons verstandig om het verzorgde voetbal hierbij even aan de kant te schuiven. Met ons stevige spel wist TABA geen raad, de gastheren kwamen er dan ook niet aan te pas. Mede door het hoge druk zetten kwamen wij een aantal keer tot een flink aantal kansen, echter waren de lat, de keeper en de scheids ons veelal een sta in de weg. TABA zette daar een aantal kleine kansen en afstandsschoten tegenover. Ondanks ons grote kansen aantal, werd er toch gerust met een 0-0 stand. Nog maar koud uit de kleedkamer en de bal lag al in het bakkie. Na een goede combinatie tussen Marc en Brink, was het Brink die voor de openingstreffer aantekende. Na deze snelle goal, was het TABA die lakens uitdeelde. Purmerland liep achteruit en had circa 15 minuten even niets te vertellen. Het was dan ook TABA die in deze 15 minuten op gelijke hoogte kwam. Langzamerhand kwamen wij weer in ons spelletje, wat helaas wel resulteerde in een flink aantal gele kaarten. Een aantal terechte, maar ook een aantal waar wij nog steeds onze vraagtekens bij hebben. Ondanks de vele kansen voor zowel TABA als Purmerland, was het toch Purmerland, die naar mijn idee, de grootste kansen kreeg. De einduitslag werd uiteindelijk 1-1, enigszins terecht. Aan de andere kant was er zeker een mogelijkheid om met 3 punten naar huis te gaan, zij het gestolen, maar who gives a f*ck.

De volgende zware wedstrijd is tegen nummer twee DRC, ook dit zal zeker geen makkie gaan worden.

 

Deel dit bericht: