Selectie : Positief einde van turbulent seizoen

Het seizoen 2017-2018, is niet het seizoen geworden wat wij als bestuur voor ogen hadden. Dat dit voetbalseizoen een turbulent seizoen is geweest, mogen duidelijk zijn. Met het voortijdige ontslag van hoofdtrainer Enrico Schouten, de hiervoor aangestelde vervanger Ab Persijn en de aanstelling van onze nieuwe hoofdtrainer Nikolai Schreuder voor seizoen 2018-2019, is dit een intensieve en uitdagende fase geweest voor ons als club.

Met name de inzet van Ab Persijn, Fred Out, Martin Eijben, Gerard Rijkers en Sander Kokmeijer is iets waar wij als club, deze heren enorm dankbaar voor mogen zijn. Ondanks de tegenslagen, zowel de teleurstellende resultaten als diverse blessures van spelers, wisten zij telkens weer de rug te rechten en iedereen weer met de neuzen dezelfde kant op te krijgen, complimenten. Ondanks een aantal goeie wedstrijden, was het zelfvertrouwen zo gekelderd, dat er uiteindelijk toch nog verloren werd in deze wedstrijden. Dat de motor uiteindelijk te laat is gaan draaien, blijkt wel uit de resultaten. Zowel het 1e als het 2e elftal wisten in de laatste wedstrijden steeds beter te spelen en punten te pakken. Waarin het 1e in de twee mooie derby`s tegen SDOB en Ilpendam vier punten wist te halen. Een mooie pleister op de wonden. Gelukkig een positief einde en een waardig afscheid voor trainers, leiders en spelers die na dit seizoen afscheid nemen van de club.

Zo hebben wij onder andere afscheid genomen van trainer Fred Out (nieuwe uitdaging), Jerry Cooper (stopt), Daniel Buijs (stopt), Richard de Balbiaan (Oosthuizen) en Stan Bakker (Ilpendam). Mannen die veel voor de club hebben betekend, zeggen het voetbal (voorlopig) vaarwel of vertrekken naar een andere club. Afgelopen zondag, zijn zij in het zonnetje gezet. Ook via deze weg, willen wij deze heren bedanken voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid bij onze mooie club Purmerland. De deur staat altijd voor jullie open!

Degradatie naar de 5e klasse was al enige tijd geaccepteerd, maar door de overwinning tegen SDOB, de mooie wedstrijd tegen Ilpendam en het mooie afscheid van bovengenoemde heren, is ons seizoen toch nog positief en met een glimlach afgesloten. Er zullen weinig clubs zijn, die ondanks degradatie, zo`n gezellige zondagmiddag hebben gehad als wij afgelopen zondag. Mooi weer, veel toeschouwers, leuke tegenstander, een zanger en een lekker biertje. Het zegt iets over ons als club Purmerland, iets waar wij trots op mogen zijn. Om opnieuw te beginnen, is het soms goed om een stapje terug te doen, om vervolgens weer voorruit te kunnen. Het stapje terug is geaccepteerd en is ondertussen gemaakt, de stappen voorruit zijn ook reeds ingezet.

Deze stap voorruit werd medio april ingezet, met de aanstelling van nieuwe hoofdtrainer Nikolai Schreuder. Met de tegenvallende resultaten en het stoppen van een aantal spelers, was onze grootste uitdaging om de huidige groep te behouden en de selectie voor volgend seizoen te verstrekken met een aantal nieuwe spelers. Met trots en overtuiging kunnen wij mededelen, dat wij hier met vlag en wimpel in zijn geslaagd. Grote complimenten gaan hierbij uit naar de seniorencommissie en Nikolai. Met name onze nieuwe hoofdtrainer Nikolai, heeft hier veel tijd en energie ingestoken. Zowel door gesprekken te voeren met spelers uit de huidige selectie als met versterkingen. De selectie is ruimschoots compleet voor 2018-2019, de diverse mutaties zullen na 15 juni definitief bekend gemaakt gaan worden. Gezien het enthousiasme en de gedrevenheid van de technische staf en de staat en kwaliteiten van onze nieuwe selectie, belooft 2018-2019 een mooi voetbaljaar te worden.

Via deze weg willen wij als bestuur de vertrekkende spelers en trainers nogmaals bedanken voor alles wat zij betekend hebben voor Purmerland.

Voor een ieder, geniet van jullie welverdiende vakantie en tot in het nieuwe seizoen.

Het hoofdbestuur

Deel dit bericht: