Sinterklaas activiteit 2016

Sinterklaasactiviteit SCPurmerland

 

Afgelopen woensdag, 30 november, was het zover.

Er werd hoog bezoek verwacht bij SC Purmerland. Sinterklaas had laten weten, dat hij samen met zijn Pieten een bezoekje aan onze jongste voetballers wilde komen brengen. Spannend!!!

Om drie uur druppelden de eerste nerveuze jongens en meisjes binnen, in de gezellig versierde kantine. Wat een opkomst hadden wij. Ruim 39 kinderen hadden zich aangemeld voor het Sinterklaastoernooi.

Bij binnenkomst moesten onze jongste pullen zich melden wij onze wedstrijdsecretaris “Irma”. Wij gingen dit jaar geen spelletjes doen, maar voetballen!

De teams en de spelregels werden door onze toernooileider “ Leo” meegedeeld. Helaas kwamen er pieten binnen die het een beetje verstoorde maar gelukkig kon er op tijd gestart worden met het toernooi. Er werd leuk gevoetbald, ook door de pieten, en goed overgespeeld. Wij wisten niet of Sinterklaas nog zou komen want met zo’n drukke agenda weet je het nooit… Gelukkig liet hij de kinderen van SCP niet in de steek en kwam om kwart voor vier de accommodatie oplopen. Sinterklaas heeft nog een aftrap verricht van een wedstrijd, wat kan deze man schieten!. Nog even op de foto voordat wij naar binnen gingen.

Samen met Sinterklaas en zijn Pieten gingen de kinderen de kantine in, om te luisteren wat Sinterklaas te vertellen had. Tja, want wat staat er nu toch eigenlijk in dat grote boek? Alleen maar goeds. Hij kon vol trots vertellen dat alle teams lekker op elkaar ingespeeld zijn en dat alle voetballers met veel plezier op het veld staan. Ook als er wordt verloren, hebben de kinderen veel plezier met elkaar. Toen ieder team bij Sinterklaas was geweest, zag hij dat het voor hem weer tijd was om te gaan. Het afscheid ging iets anders dan andere jaren. De Sint bleef zitten en zong “ Dag kinderen, dag kinderen”. De kinderen gingen weer het veld op om het toernooi verder uit te spelen. De fanatieke Pieten speelde weer gezellig mee. De wedstrijden werden gefloten door jonge jeugdleden: Damian, Bas, Valentijn en Mees. Heel erg bedankt, jongens, Super! Het was al een feestje op zich om te zien hoe strak jullie de wedstrijden leidden.

Na afloop van het toernooi was er ook nog een cadeautje achter gelaten door Sinterklaas. De Pieten gingen de cadeautjes uitdelen. Alle kinderen gingen moe maar voldaan naar huis met een mooie Purmerland pet!

Ondertussen werd de kantine vlug aangeveegd en klaargemaakt voor de volgende feestgangers. De JO10 en JO11 waren nu aan de beurt. Voor hen geen Sinterklaastoernooi, maar een pepernotentoernooi ook weer onder leiding van Leo.

De kinderen druppelden ongeveer rond 17.00 uur de kantine binnen. Ook deze groep moest zich eerst melden bij onze wedstrijdsecretaris “Irma”. Maar liefst 38 kinderen hadden zich opgegeven en zij waren er allemaal, Super!

De kinderen waren verdeeld over verschillende teams. Er werd leuk gespeeld.

Ook bij dit toernooi werden wij ondersteund door jeugdscheidsrechters, Erik, Minke, Kim en Mees super bedank, jullie hebben goed werk verricht!

Tijdens het toernooi werd het vet warm en de tafel gedekt. Na ruim anderhalf uur te hebben gevoetbald, konden de voetballers zich op gaan warmen in de kantine. Daar stond al een bekertje limonade klaar. Zodra alle kinderen zaten, werden er schalen met een broodje kroket en frikadel rondgebracht,.Mmmm. Ter afsluiting kregen ook zij een mooie pet  met het clublogo van SC Purmerldn. Deze had Sinterklaas achtergelaten voor de kinderen.

Het JAC terugkijken op een geslaagd Sinterklaastoernooi en Pepernotentoernooi.

Langs deze weg willen wij alle vrijwilligers bedanken voor alle hulp. Zonder vrijwilligers kan een club niet bestaan. Bedank!

 

De Jeugd Activiteiten Commissie

 

Foto’s : klik hier

 

 

sinterklaas-2016

 

 

Deel dit bericht: