Sinterklaasfeest en Pepernotentoernooi

Afgelopen woensdag, 2 december, was het zover.
Er werd hoog bezoek verwacht bij SC Purmerland. Sinterklaas had laten weten, dat hij samen met zijn Pieten een bezoekje aan onze jongste voetballers wilde komen brengen. Spannend!!!
Half drie druppelden de eerste nerveuze jongens en meiden binnen, in de gezellig versierde kantine. Wat een opkomst hadden wij. Ruim 50 F-jes hadden zich aangemeld. De Sinterklaasliedjes knalden uit de boxen, de limonade stond klaar en de kantine rook heerlijk naar de pepernoten en speculaas.

Nadat alle kids binnen waren, werden de ouders uitgezwaaid en kon het feest beginnen. Deze keer waren de kinderen verdeeld in groepjes binnen hun eigen team. Ook waren er kinderen aanwezig, die niet door hun vader of moeder waren aangemeld. Deze kinderen werden verdeeld in een van de groepen van hun team. Het mocht de pret niet drukken.
De spelletjes waren in de kantine en op het A-veld. De sporthal was in gebruik door de Judo verenging en deze wilde Sinterklaas niet tot last zijn. In totaal waren er 10 spelletjes klaargezet. De kids werden flink op de proef gesteld. Er moesten pakjes in de schoorsteen gegooid worden. Er werd door een gat geschoten. Na de eerste ronde kwamen de Zwarte Pieten! Deze maakten er een zooitje van en gingen o.a. pepernootje leggen. Er werd heerlijk gespeeld tot om 16:00 uur ons hoog bezoek binnen kwam lopen.

Sinterklaas was er!!! Fris en fruitig. Zo fris, dat hij zelfs een schot op doel waagde en hij scoorde!!! Sjoelen kon hij ook als de beste. De Sint liep langs alle spelletjes om te kijken hoe de kinderen het deden. Het was tijd om samen met Sinterklaas terug te gaan naar de kantine, om te luisteren naar wat hij te vertellen had. Tja, want wat staat er eigenlijk toch in dat grote boek van hem? Alleen maar goeds. Hij kon vol trots vertellen dat alle teams lekker op elkaar ingespeeld zijn en dat alle voetballers met veel plezier op het veld staan. Ondanks dat er af en toe wordt verloren. Toen ieder team bij Sinterklaas was geweest, zag hij dat het voor hem alweer tijd was om te gaan. We zongen Dag Sinterklaasje en zagen dat alle ouders er waren om hun voetbalpietjes weer mee naar huis te nemen. Voordat onze voetbalpietjes naar huis gingen, kregen zij nog een cadeautje.
Het was een geslaagde pietenmiddag. Een middag vol gelach en plezier.

Ondertussen werd de kantine vlug aangeveegd en klaargemaakt voor de volgende feestgangers. De E-tjes waren aan de beurt. Voor hen geen pietentest, maar een pepernotentoernooi onder leiding van twee Damesvoetbal trainers, Edwin Komen en Leo Dingsdag.
De teams kregen allemaal een naam, van “Chocoladeletter” tot “Worteltje”.
Tijdens het toernooi werd het vet warm en de tafel gedekt. Na ruim een uur te hebben gevoetbald, konden de voetballers lekker naar de kantine. Daar waren de tafels al gedekt en stond er een beker limonade klaar. Nadat alle E-tjes zaten, werden er schalen rond gebracht met broodjes kroket of frikadel “Mmmm”. Ter afsluiting kregen ook zij een cadeautje, een mooie handdoek met het club logo, mee naar huis. Het JAC kan terugkijken op een geslaagd Sinterklaasfeest en Pepernotentoernooi.

De foto’s kunt u terug zien op onze fotosite
De JAC wilt Iedereen bedankt die geholpen heeft deze middag tot een succes te maken.

De Jeugd Activiteiten Commissie

Deel dit bericht: