Sixentoernooi 2016-05-08

Sixen 2016

Op 4 en 5 mei 2016 was op het sportpark van Purmerland weer het jaarlijkse traditionele sixentoernooi. Een evenement wat volgens mij al meer dan 35 jaar word georganiseerd. Ik weet niet beter dan dat dit er altijd al was. Er waren periodes dat de animo wat minder was maar er zijn meer periodes geweest dat het enthousiasme groot en fantastisch was. Zo ook die van dit die bijgeschreven kan gaan worden in geschiedenisboeken als wat mij betreft 1 van de meest succesvolste. De animo onder de senioren en de oudere jeugd B en A junioren was wat ons betreft mooi te noemen. Bijna 120 gezellige deelnemers die dit evenement samen tot een succes hebben gemaakt. Iets waar de vrijwilligers alleen maar op kunnen hopen. Het prachtige weer speelde daarbij ook een heel belangrijke rol. Het toernooi begon zoals gewoonlijk op de avond voor Hemelvaartsdag. Echter dit jaar viel dat gelijk met dodenherdenking. De vraag was voor ons even hoe ! gaan wij hier mee om. Else Segers was bereid als ervaren trompettiste om 8 uur ’s avonds het traditionele The Last Post, te blazen. Daarna was iedereen en dan bedoel ik ook echt iedereen 2 minuten totaal stil wat verbroken werd door nationale volkslied gezongen door niemand minder dan Bill van Dijk. Zeer indrukwekkend. Na een aantal wedstrijdrondes op de woensdagavond kon de feestavond dan ook gaan beginnen. Onder leiding van 123 Party en een zangeres waarvan ik de naam helaas vergeten ben en een hele volle kantine werd de avond dan ook weer zeer geslaagd. De volgende dag is dan ook altijd de vraag hoe fit iedereen het toernooi kan vervolgen. Maar iedereen is er wel en dat verdient wel een compliment. De finale ging tussen Rob Wortel (Arie Holsteijn) en Martin Rep waarbij laatstgenoemde de uiteindelijke winnaar werd. Dit team heeft onder andere Richard Schip in de gelederen die volgens mij ieder jaar in de finale staat. Het team bestond voor de rest uit Lotte Bosschieter, Michael Ter Haak, Dennis Ploeger, Dennis Boon, Jari Bachoffner, Jesse Joosten en Boy de Wolf.

sixen 2016 kampioen

Helaas wel 2 blessuregevallen. Marc Roest en Joost van den Akker, namens de organisatie een voorspoedig herstel toegewenst.

De dag werd afgesloten met een barbecue van Rob Wortel wat mede door het prachtige weer ook weer tot een groot succes mag worden bestempeld.  Ook dit evenement zou nooit hebben bestaan zonder al die enthousiaste vrijwilligers die er mede voor gezorgd hebben dit weer een onvergetelijk spektakel is geworden. Ik ga niet iemand persoonlijk benoemen want dan loop je het risico dat je mensen gaat vergeten dus ik hou het algemeen, vrijwilligers achter de bar, vrijwilligers van de organisatie, schoonmakers en bestuursleden of andere mensen die ik mocht zijn vergeten, allen hartelijk dank voor het mede tot stand komen van dit evenement.

En als laatste maar zeker niet de minste willen wij de sponsoren bedanken die dit alles financieel bekeken weer mogelijk hebben doen maken.

Sponsoren: Autobedrijf Bertus Beets, Cafe de Drie Zwanen, Poelier Jan Tromp, Poelier Rob Wortel, Andres Segers Bouw, Martin Rep Bouw, Gomez Mercedes dealer (Herman Mulller), Balk Staalwerken, Jacob Bakker Aanneembedrijf, WBA Eric Witte, Bakker Bouwbedrijf, Sombroek Loodgieters, Tom Stucbedrijf, Sjaak Stucbedrijf, J&P Loodgieters, Rob Lelie Poelier, Paul Gaaf Stripboeken, Feenstra & Van Goor, Bakker Poedercoating Jos Gunzel, J&R Schilderwerken, Waterland Accountants Co Boots, Gilex Motoren Lex van Dijk, V-E-Totaalonderhoud Heemskerk, Unicol Sloopwerken, M.A.N. Volkswagendealer en Expat Mortgages allen zeer veel dank namens de sportvereniging S.C. Purmerland.

Daarnaast wil ik nog vermelden alhoewel die niet met naam ergens vermeld wil worden dat wij van zeer trouw lid uit het dorp zelf een zeer gulle persoonlijke gift als bijdrage voor de muziek hebben gekregen. Fantastisch, dank daarvoor.

De vrijwilligers achter de bar en de organisatie kregen na afloop van Rob Wortel nog een heerlijke bbq aangeboden waarvoor ook dank.

Namens de organisatie, allen bedankt en fijne zomervakantie toegewenst.

sixen 2016 team

Deel dit bericht: