SC Purmerland JO16-1

 

Leider – Trainer:

 

SCP JO16-1 TEAMPAGINA VOETBAL.NL

 

Kwadijk JO16-1 – SC Purmerland JO16-1  : 3-1 (2-1)

Ondanks de slechte weersvoorspellingen kan de JO16 vandaag zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen onder uitstekende omstandigheden starten. Op een prima grasveld met heerlijk weer wordt er om 10:30 uur afgetrapt en neemt de JO16 meteen brutaal het initiatief zonder nog echt gevaarlijk te worden.
Op een wat gelukkig wijze weet de JO16 na een kwartier spelen op een verdiende voorsprong te komen als een verdediger van Kwadijk de bal in zijn eigen doel werkt. Het staat echter binnen een minuut alweer gelijk als een aantal spelers even niet staan op te letten, een tweede tegentreffer volgt ook snel waardoor de JO16 met een achterstand gaat rusten.
In de tweede helft staan er in de beginfase twee gelijkwaardige teams op het veld waar grote kansen uitblijven. Via een afstandsschot weet Kwadijk echter de voorsprong te vergroten. Hierna begint er een fase waar de JO16 prima staat te voetballen en echt veel sterker is. Er zijn een paar mooi combinaties en aanvallen en tot drie keer toe duikt er een speler alleen op voor de keeper maar ontbreekt het aan scherpte.
Een valse start helaas maar met genoeg pluspunten, zeker in de tweede helft!

 

HSV Sport 1889 JO16-2 – SC Purmerland JO16-1 :  2-2 (1-2)

Het seizoen is inmiddels drie weken oud maar het is de JO16 uiteindelijk (met de nodige moeite) toch gelukt om dit seizoen een aantal ouders aan zich te binden. Er is dit seizoen sprake van een teammanager, er is een coach en er zijn twee veldtrainers gevonden voor de trainingen op de maandag. Hopelijk zal het niet lang meer duren voordat er voor trainingen op de donderdag ook een oplossing wordt gevonden.
Het seizoen kan dus van start met vandaag een bekerwedstrijd in het zonnige Zwaag op het programma.Na aankomst op het sportcomplex valt het oog meteen op een flyer waar er dringend spelers worden gezocht voor de JO16-2 van HSV, welke spelers doen er dan vandaag mee?
Diverse spelers van HSV hebben ook geen tenue waardoor de wedstrijd twintig minuten later pas kan starten.
Met twaalf spelers aan de kant van de JO16 wordt er uiteindelijk afgetrapt, Maurits, Joël en Taner moeten door blessures of ziekte verstek laten gaan.
De start van de wedstrijd is prima, er is veel balbezit en veel persoonlijke duels  worden gewonnen. Na tien minuten is het even schrikken omdat Sam ongelukkig op zijn rug valt en roerloos blijft liggen.  De spelers van HSV blijven echter doorspelen, dit na duidelijke instructies van de coach. Een ander opvallende situatie is de grensrechter van HSV, bij gebrek aan belangstelling  van de aanwezige ouders heeft een speler uit het team deze taak maar op zich genomen. Deze speler is echter niet op de hoogte van de (gewijzigde) buitenspelregels en weet spelers van Purmerland zelfs op eigen helft af te vlaggen. De scheidsrechter gaat hier een aantal keer in mee maar gaat dit uiteindelijk steeds meer op zijn eigen inzicht beoordelen en fluit een uitstekende partij.
Na eens half uur weet Purmerland kort achter elkaar met twee mooie combinaties op voorsprong te komen maar straft HSV een foutje kort voor de rust genadeloos af met een prachtig doelpunt.
De tweede helft start grimmig en fysiek, er zijn kort na elkaar een paar flinke overtredingen en vervelende opmerkingen maar de spelers laten zich niet uit de tent lokken. Aan de zijlijn volgt ook een discussie met de inmiddels verhitte coach van HSV die weer instructies geeft aan spelers om door te spelen nadat een speler met gestrekt been keeper Damian vol in het gezicht raakt. De conditie begint halverwege de tweede helft bij een aantal spelers duidelijk een rol te spelen, het speeltempo ligt hoog en HSV heeft zichtbaar meer “lucht” in het team.
Positioneel staat het hierdoor een aantal keer niet goed en kort voor tijd valt dan toch nog de gelijkmaker.
Qua voetbal alsmede conditioneel zijn er nog de nodige stappen te maken. Met de inzet zit het echter wel snor, er is door de spelers van de JO16 vandaag heel hard gewerkt. Verder heeft de JO16 zich niet laten provoceren en is het blijven voetballen en verdient dit een dikke pluim.