SC Purmerland MO15-1

 

Leider – Trainer: Dennis van den Akker & Ruud Wilkes

 

SCP MO15-1 TEAMPAGINA VOETBAL.NL

SV Kadoelen  MO15-2 – SC Purmerland MO15-1 : 3-0 (3-0)

De meiden van Purmerland mochten op een tijdstip aanvangen die doorgaans doorgebracht wordt met een tablet of smartphone in de hand. Het zou ook kunnen dat deze of gene nog niet eens ontwaakt is op dit tijdstip!
Enfin, om 08.30 uur klonk het fluitsignaal voor de aftrap en al snel bleek dat de linksbuiten van Kadoelen de gevaarlijkste speelster van het veld was. Met een paar handige versnellingen schoot ze 3 keer raak waarbij 1 doelpunt zelfs met de buitenkant schoen tegen het net ging. Na wat omzettingen achterin werd er anders gedekt en was Kadoelen niet meer te vinden bij het doel van Purmerland. In het restant van de eerste helft weinig kansen voor onze meiden en zo werd de kleedkamer opgezocht met een 3-0 achterstand.
De meiden van Purmerland maakten de volle 15 minuten rust vol en lieten de gastvrouwen wachten op hun komst. Dit zou je kunnen omschrijven als de stilte voor de storm, want de tweede helft was een totaal ander beeld op het veld. Onze Leeuwinnen waren volop in de aanval waarbij ik minstens 5 doelkansen heb geteld binnen het 16 meter gebied. Allemaal ‘oej’ en ‘zonde’ te horen langs de lijn bij de gemiste kansen. Achterin heeft de defensie geen kansen meer weggegeven aan Kadoelen zodat de prima leidende scheidsrechter na 70 minuten het laatste fluitsignaal liet horen.
Meiden van Purmerland, het wordt met de week leuker om naar jullie te kijken. Zowel individueel als collectief zijn jullie aan het groeien en dat geeft hoop voor de rest van het seizoen!
Volgende week om 10.00 uur thuis tegen DRC. DRC staat net zoals Purmerland in de middenmoot, dus dat beloofd een mooie wedstrijd te worden.
De voorverkoop voor de volgende wedstrijd is reeds gestart en ik begreep dat er nog slechts enkele kaarten beschikbaar zijn, dus vertel aan je ouders, opa’s, oma’s en vrienden om zaterdag om 10.00 uur bij Purmerland langs het 1e veld te staan voor het volgende spektakel van de MO15-1.

 

Een trotse vader!

SC Purmerland MO15 – Het andere Oranje NO15-4 : 1-0 (0-0)

Op de vrijdagavond had Hans de Koning met zijn wijdbroeken de eerste overwinning binnen geharkt in het palingdorp. Dit schokeffect is van korte duur geweest want de MO15-4 uit het palingdorp ging vandaag met lege handen naar huis.
De MO15 van Purmerland was nog niet compleet, want Sanne was een weekendje weg en Sanna is nog niet volledig hersteld. Mogelijk dat beide dames aankomend weekend wel weer van de partij zijn. Zonder wissels, maar wel met meer dan 100 % inzet gingen de meiden al tikkend richting het doel van de wijdbroeken. De wijdbroeken daarentegen waren niet zo gevaarlijk voorin en moesten het vooral hebben van hun aanvoerster die negatief de aandacht trok. Met katten gemauw en andere dieren geluiden probeerde ze iedereen te entertainen, maar onze meiden trokken zich daar niets van aan en speelden lekker door. Op elke linie stond het lekker en echt gevaarlijk is het niet voor het doel van Roos geweest.
Tot het moment in de tweede helft dat Jenna een vrije trap mocht nemen op ongeveer 25 meter van het doel. Iedereen gespannen afwachtend of ze met een hard schot de keepster kon verrassen. Helaas ging het schot net naast. De MO15 ging vrolijk door met aanvallen richting het enthousiaste publiek voor de kantine. Een afgeslagen bal komt voor Jenna haar voeten en ze twijfelt geen moment wanneer ze ziet dat het doel leeg is. Met een harde knal schiet ze de bal in de touwen en staat het 1-0. Met nog een kleine 10 minuten te spelen zit iedereen met de billen bij elkaar, maar dan klinkt het laatste fluitsignaal en zijn de meiden door het dolle heen. Gewonnen!!
Meiden, lekker gevoetbald en ga zo door!

Een trotse vader!

 

 

FC Purmerend MO15-2 – SC Purmerland MO15-1 : 0-1 (0-0)

De tweede wedstrijd van het seizoen voor de meiden van Purmerland en gelijk een beladen wedstrijd.
Nadat de eerste wedstrijd van het seizoen WSV met 3-1 om de oren had gekregen was vandaag de MO15-2 van FC Purmerend aan de beurt om te ervaren wat voor een fantastisch team SC Purmerland op het veld heeft staan.
Met een ingetogen houding en zonder opgeheven hoofd liepen onze meiden het veld op en begonnen ze gelaten aan de wedstrijd.
Al vroeg in de wedstrijd bleek dat de FC de beschikking had over invalsters die met kop en schouders boven de andere speelsters uitstaken. Echter door de solistische instelling van de FC kon ons collectief voorkomen dat er geen doelpunt aan onze zijde viel. Halverwege de eerste helft viel Jenna geblesseerd uit en stonden onze meiden met 10 in het veld. De rust was daar en dat gaf de burger moet, want we waren halverwege en een punt lijkt binnen handbereik.
Na rust zien we Jenna weer in het veld en staan onze meiden als team te voetballen. Een gevaarlijke uitbraak op rechts zorgt ervoor dat Laura de 0-1 in de touwen kan schieten. De meiden zijn door het dolle heen en moeten dan nog een kwartiertje de 0 achterin houden.
Met nog een kleine 10 minuten te gaan moest de spits van FC het veld verlaten met een blessure en waren de rollen omgekeerd. Onze meiden stonden met 11 en de FC moest alle zeilen bijzetten met slechts 10 meiden in het veld.
Het eindsignaal klinkt daar en de meiden waren zo blij alsof ze kampioen waren geworden.
Meiden van de MO-15, lekker blijven trainen en jullie kunnen meer dan jullie denken. Blijf als team presteren en dan gaan jullie mooie wedstrijden tegemoet dit seizoen.
Dat ik alleen Jenna en Laura heb genoemd wil niet zeggen dat de andere meiden minder hebben gespeeld. Jullie hebben allemaal stuk voor stuk jullie stinkende best gedaan, mijn complimenten!
Een trotse vader!