SC Purmerland 1

SCP 1 en SCP 2 (Selectie)

Staf
Interim Hoofdtrainer(s) : Ab Persijn en Fred Out
Leider 1e elftal : Gerard Rijkers
Leider 2e elftal : Martin Eijben
Grensrechter    : Maarten Goedhart
Verzorger           : Mike Fontaine

Spelers
Daan v/d Akker, Joost v/d Akker, Souren Badaliants, Stan Bakker, Richard de Balbiaan, Rick Bonneveld, Luuk Brandse, Daniel Brink, Daniel Buijs, Marc Buijs, Jerry Cooper, Mike Drost, Ruel Eijben, Tristan Fonk, Kaz Ganzeman, Justin Goos, Arie van Holsteijn, Nick van Hoof, Desley Jong, Sander Jong, Sander Kokmeijer, Ryan Luton, Daniel Pena Valero, Tom Ruys, Daan Sabbé, Alen Silahli, Richard Steur, Jits Tharner, Adrie Verbij, Jeff de Vries, Paul de Vries, Tim Wilde, Stijn Willemsen, Daan Zeeman.

 

SCP 1:  TEAMPAGINA VOETBAL.NL

 

Oefenwedstrijd  Oosthuizen 1 – SC Purmerland 1

Na een turbulent kerstreces, is met het oog op onvoldoende perspectief in het resterende seizoen en de afnemende chemie tussen trainer en spelers, besloten om als trainer en club per direct uit elkaar te gaan. Enrico Schouten is dus na 2,5 jaar eindverantwoordelijke, niet langer meer hoofdtrainer van ons vlaggenschip. Na een wisselvallig eerste seizoen onder Enrico, wisten wij ons helaas niet tot de nacompetitie voor promotie te spelen. Na een geweldige eerste seizoenshelft in het tweede jaar van Enrico, wisten wij ons, ondanks de slechte tweede seizoenshelft, toch tot een plekje in de nacompetitie te spelen. Na enige moeite en diverse mogelijkheden is het uiteindelijk toch gelukt te promoveren naar de 4e klasse. Het avontuur in de 4e klasse verloopt tot dusver teleurstellend. Nederlagen werken nooit positief op de sfeer binnen een elftal, ook niet bij ons. Om hier de tweede seizoenshelft een mogelijke nieuwe impuls aan te geven is dus besloten per direct afscheid te nemen van Enrico. Als club, speler en supporter zijn wij Enrico uiteraard dankbaar voor zijn inzet en inbreng de afgelopen 2,5 jaar en wensen wij hem uiteraard heel veel succes toe in zijn toekomstige trainerscarrière. De taken worden nu overgenomen door Ab Persijn en Fred Out. Ab is een bekende van de club en heeft aangegeven ons het resterende seizoen, samen met Fred graag te willen helpen, iets waar wij erg blij mee zijn.

De eerste trainingen van 2018 zijn met name gericht op conditie en  op tactiek. Het nieuwe trainersduo ziet ons beter renderen in een andere formatie en met een andere spelopvatting. Om dit in het elftal te slijpen is er de afgelopen weken veel gepraat en tactisch getraind. Het was vandaag zaak om de “nieuwe” manier van spelen in de praktijk uit te voeren. Dit moest gebeuren tegen 4e klasser Oosthuizen.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Beide teams waren op sommige momenten wat slordig aan de bal, maar stonden verdedigend goed opgesteld. De getrainde tactiek kwam op sommige momenten in de wedstrijd goed tot uitvoering, iets wat de burger moed geeft. Het was uiteindelijk wel Oosthuizen die voor de openingstreffer tekende, 1-0. Na dit doelpunt golfde de wedstrijd heen en weer en werden er aan weerskanten wat speldenprikjes uitgedeeld, waarin Oosthuizen soms ver terug zakte op eigen helft en ons het spel liet maken. Toch was er voor de rust de gelijkmaker. Na een schitterende bal van Stijn, kon Souren vrij doorlopen op de keeper. Souren schoot vervolgens overtuigend de gelijkmaker tegen de touwen, 1-1. Dit was tevens de rust stand.

De tweede helft werd begonnen met wat positie wijzigingen. Gevoelsmatig waren wij het grootste gedeelte van de 2e helft de bovenliggende partij. Dit resulteerde in diverse kansen en mogelijkheden voor ons. Één daarvan werd echter onreglementair gestopt door een Oosthuizen verdediger. Wat volgende was een terechte strafschop voor Purmerland, deze werd beheerst binnen geschoten door Marc, 1-2. Het laatste kwartier kwam de wedstrijd weer wat meer in evenwicht en wist Oosthuizen de gelijkmaker te maken, 2-2. Dit was tevens de einduitslag. Er zijn vandaag goede dingen gezien, maar ook zaken die beter kunnen. Over het algemeen heeft deze wedstrijd een positieve indruk achter gelaten en is dit iets waarmee wij verder kunnen. Deze week zal er weer keihard getraind moeten worden. Aanstaande zondag staat de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen Sporting Krommenie. De eerste klap is een daalder waard, laten wij deze proberen uit te delen aan Krommenie.

 

Jaaroverzicht 2017 SC Purmerland 1

Een voorbij gevlogen voetbaljaar welke bijna voelt als 90 minuten, is weer voorbij geraasd. Een jaar die diepte- maar ook zeker hoogtepunten kent.

Helaas begon het jaar 2017 met een dieptepunt. De winterstop werd opgezocht met een reeks van tien ongeslagen duels, een reeks die vertrouwen zou moeten geven richting de topper tegen kampioen Knollendam. Helaas kregen wij in dit duel een oorwassing van maar liefst 7-1, dit deed pijn, heel pijn. In de voetbalwereld is er gelukkig altijd weer een volgende wedstrijd. Deze was tegen wederom en concurrent, SDOB. Deze werd met 3-1 gewonnen, waarna door een aantal opgezegde clubs er ruim een maand niet gespeeld werd. Deze lange periode van geen wedstrijden, had ons zichtbaar geen goed gedaan. Puntenverlies tegen laagvliegers Jisp, GSV en Schellinkhout waar hierin zware tegenvallers, tegenvallers die ons bijna de “kop” zouden kosten. Streekgenoot Oosthuizen loodste ons, ondanks ons verlies tegen Sporting S, op de laatste speeldag richting de nacompetitie.

Een plek in de nacompetitie die op basis van de eerste seizoenshelft dik en dik verdiend was, maar op basis van de tweede seizoenshelft als een verassing gezien mag worden. Door aantal opzegging van clubs, kwamen er steeds meer plaatsen vrij in de 4e klasse. Zo promoveerde Oosthuizen zonder één wedstrijd te spelen in de nacompetitie en had SDOB aan één overwinning genoeg om te promoveren. Ons pad richting de 4e klasse was nagenoeg ook een uitgerolde rode loper, maar toch wat complexer.

Twee keer een goed resultaat tegen Kwiek’78, zou volstaan voor promotie. Het werd echter één overwinning met één doelpunt te weinig en een waslijst aan geschorste spelers. Enigszins gehavend begonnen wij aan promotiekans nummer twee. Dit keer in een poule met VESDO en Nieuwe Niedorp, waarin de nummers één en twee zouden promoveren naar de 4e klasse. De kans werd echter nog groter, doordat de beste nummer 3 van de nacompetitie poules ook zouden promoveren. De eerste wedstrijd werd uit met 2-1 verloren van Nieuwe Niedorp, de tweede wedstrijd tegen VESDO werd overtuigend met 5-0 gewonnen. Hierdoor was promotie naar de 4e klasse eindelijk een feit.

Seizoen 2017-2018 is gelukkig weer voorzien van twee heerlijke streekderby’s, zowel Ilpendam als SDOB zitten bij ons ingedeeld. Iedereen had ook gehoopt op dorpsgenoot I.V.V, maar zij werden helaas elders ingedeeld. Met een aantal nieuwe spelers overgekomen van andere verenigingen, de JO-19 en lagere elftallen kreeg onze selectie weer wat nieuwe impulsen. Daarentegen heeft onze dragende kracht Mike Fontaine aan het begin van dit seizoen te horen gekregen dat voetballen er voor hem niet meer in zou zitten, een serieuze aderlating voor Purmerland. Nu, bijna 3 maanden verder, is er toch nog lichtpuntje te vinden aan de horizon, de kans is mogelijk dat Mike gewoon weer binnen de witte lijnen kan vlammen, gelukkig!   Dat het op voorhand een loodzwaar seizoen zou worden, was duidelijk. Dit blijkt ook wel uit de huidige uitslagen. Als er aan scorebord journalistiek gedaan wordt, kan er gezegd worden “Purmerland is kansloos in de 4e klasse”. Wie de wedstrijden gezien heeft weet dat dit niet helemaal juist is. De uitslagen tegen bijvoorbeeld RCZ, Rood Wit Zaandstad en Saenden hadden, gezien het spelbeeld, zomaar in ons voordeel kunnen uitvallen. Zoals aangegeven, de uitslagen doen echter anders vermoeden. Voorlopig blijven wij steken op vier behaalde punten, behaald tegen op voorhand titelkandidaten WSV30 en SVA. De mooiste wedstrijd van 2017, tegen Ilpendam, is dit jaar helaas afgelast vanwege de hevige sneeuwval. Er staat nog wel een hele mooie en zeker ook belangrijke wedstrijd op het programma tegen streekgenoot en directe concurrent SDOB. Deze wedstrijd wordt aanstaande zondag (17-dec) gespeeld op Purmerland en valt onder de noemer “Super Sunday”. Een wedstrijd om van te watertanden! 2018 moet ons jaar gaan worden.

Er vanuit gaande dat wij over exact een jaar het jaaroverzicht 2018 kunnen beginnen met “Nog een jaar 4e klasse”, wensen wij iedereen een sportief maar vooral een gezond en gelukkig 2018 toe.