SC Purmerland VR1

SCP VR1:  TEAMPAGINA VOETBAL.NL

 

SC Purmerland VR1 – Ilpendam VR1 : 11-2

Vandaag stond de bekerwedstrijd, tevens laatste wedstrijd In de voorbereiding, op het programma. Aan de andere kant van de middenlijn wachtte, in onherkenbare kleuren, toch echt Ilpendam ons op. Veel bekenden over en weer gaf dit potje een extra lading mee. Het 2e veld, gras, zou het strijdperk zijn. Dat is best lekker om op te spelen, maar als je na de wedstrijd de koppen moet tellen, uit vrees dat een aantal in het veel te hoge gras verdwaald blijk te zijn, wordt het toch anders. Het kwam het baltempo in ieder geval niet ten goede. Edwin en ik hebben een slapeloze zaterdagnacht gehad om tot een goede startopstelling te komen. Wij misten Naomi en Carmen, 2 van onze sterkhouders en daar bovenop zou Sophie later aansluiten. Vandaar dat ons begin onwennig en rommelig oogde. Ook werd al snel duidelijk dat er een groot kwaliteitsverschil tussen beide ploegen zat. Wij zijn voetballend veel verder. In de 9e minuut viel dan ook de 1e treffer al. Op aangeven van Lianne wist Nika voor de 1e maal doeltreffend uit te halen. Terwijl het wachten was op een grotere voorsprong
viel plots aan de andere kant de gelijkmaker. Lang kon Ilpendam niet aan een sensatie ruiken, want 2 minuten later was het, uit een corner van Lisa, dat Romee het laatste zetje gaf, 2-1. Ilpendam gaf zich nog niet gewonnen en gooide wat verse krachten in de strijd. Het was dan ook wachten tot de 30e minuut dat goed doorzetten van Lianne haar 1e treffer opleverde. Dat zou niet haar laatste blijken te zijn. Voor rust kwamen wij nog op 4-1 door opnieuw Romee, die door Mirka op maat bediend werd. Deze 1e helft gaf mij een dubbel gevoel. Enerzijds een riante voorsprong, anderzijds niet goed gevoetbald. Er ging nog teveel verkeerd. Een chaotische opbouw, onlogische keuzes, te snel te veel diep willen spelen en het niet benutten van de kansen. Kortom voor de 2e helft verbeterpuntjes genoeg.
Iemand die zich de kritiek schijnbaar aangetrokken had was Nika. Want plots, 5e minuut, daar was zij weer. Via een solo werden 3 Ilpendamsen het hoge gras in gestuurd en was daar de fraaie 5-1. Zo willen wij het zien. Blijkbaar hierdoor geïnspireerd ramde Mirka, 3 minuten later, op aangeven van Nika kiezelhard de 6e binnen. Uit een vrije trap slaagde Ilpendam erin hun 2e op het bord te zetten. Dat mocht de pret niet drukken want 1 minuut later was de voorassist van Romee beslissend. Mirka stuitte nog op de keep, maar in de herkansing was het Lianne, die met een leep boogballetje, haar 2e en onze 7e in de boeken zette. Hiermee heeft Lianne zich nadrukkelijk aan het front gemeld en leeft bij mij de stellige overtuiging dat wij nog veel plezier aan haar gaan beleven. Nu brak er een fase aan die wij gerust de” Nika en Romee-show” mogen noemen. Tot 3 maal toe kwamen wij op identieke wijze aan scoren toe. Steeds stond de actieve Romee aan de basis. De loopactie van Nika wordt beloond met een pass op maat En dan is er geen houden meer aan. Treffer 3, 4 en 5 van Nika werden een feit. PSV heeft Donyell Malen, die 5 maalweet te scoren, maar wij hebben Nika Jagtman! Met de 10-2 waren wij nog niet klaar. Maxi vond het nodig om, op aangeven van Lisa, Ilpendam nog harder met de neus op de feiten te drukken, haar 11-2 betekende de eindstand. Uiteindelijk een mooie uitslag. Grotendeels het gevolg van een betere 2e helft.
Ja en dan de ‘Woman op the Match’. Carmen zat het vandaag, geblesseerd, vanuit de dug-out te bekijken en zag de mogelijkheid op een hattrick vervlogen. Maar wie dan wel? Er komen, voor mij, 3 meiden om verschillende redenen in aanmerking. Allereerst Lianne voor haar sterke comeback. Romee voor haar actieve rol als doelpuntenmaker en vooral als ‘vrouw van de assist’. En tot slot Nika die vandaag weer eens liet zien, als het koppie goed staat, wat zij allemaal in haar
mars heeft. Jullie mogen kiezen.
De voorbereiding zit erop en ik denk dat wij klaar zijn voor de competitiestart. Zondag te beginnen tegen WV HEDW in mijn mooie Amsterdam.

Albert de Braaf.

 

SC Purmerland VR1 – De Rijp VR1 : 1-4

Na het leuke verslag van Romee van afgelopen week Is het nu aan mij de eer om de verrichtingen van de ‘vrouwen’ vandaag te mogen verslaan. Ja, wij heten officieel vrouwen, maar zijn waarschijnlijk het jongste team in de competitie. Een samen stelsel van vrouwen, MO19 en zelfs MO17. Toch weerhield ons dat er niet van vorige week Monnickendam, een 4e klasser, aan de zegekar te binden. Iets dat wij vandaag weer moesten zien te presteren en wel tegen De Rijp dat het arme Ilpendam met een 16-1 nederlaag terug naar huis stuurde.
Getuige de uitslag boven dit stukje leek het voor ons een kansloze missie. Toch is niets minder waar. Wij waren grote delen van deze wedstrijd gelijkwaardig, zo niet zelfs beter. Het verschil ontstond vooral omdat wij verdedigend een bijzonder ongelukkige wedstrijd speelden. De doelpunten werden De Rijp wel heel gulhartig geschonken. Het kan gebeuren dat er een keer zo’n wedstrijd tussen zit. Het is geen reden tot paniek en gelukkig gebeurde het in een bekerwedstrijd. Wedstrijden die wij dit jaar zien als nuttige oefenwedstrijden, die wij kunnen gebruiken om goed voorbereid de competitie te starten. Een 1e constatering is wel dat vrouwenvoetbal net een beetje sneller gaat, foutjes eerder afgestraft worden en ons combinatiespel zorgvuldiger zal moeten zijn. De De Rijp keepers kregen meer te doen dan onze Bobbi, maar hoefden slechts 1 maal te capituleren. De kracht om de (halve) kansjes overtuigend af te ronden ontbrak ons net. Met het verbeteren van de conditie zal dit onderdeel zich ook snel verbeteren. Met onze instelling is niets mis. Tot en met het laatste fluitsignaal werd er met volle inzet gestreden voor een beter resultaat. Zelfs herintreder Lianne liet zich de kaas niet van het brood eten. Met wat meer zelfvertrouwen komt het helemaal goed met haar.  Opvallend was ook dat onze groepsoudste, Carmen duidelijk liet zien al eerder in de vrouwen gespeeld te hebben. Zij is een lichtend voorbeeld voor de rest. Vorige week al ‘woman of the match’ was zij dat vandaag voor mij opnieuw. Zij was het ook die voor ons, na een gave assist van Naomi, het doel wist te vinden. Een terechte beloning voor een, ondanks een opspelende blessure, sterke wedstrijd. Klasse!
Voor aanvang van dit seizoen had ik niet echt een gevoel hoe wij ons, als vrouwen, staande zouden houden. Dat gevoel begin ik nu wel te krijgen. Ik denk dat wij ons in de 5e klasse al snel als 1 van de kanshebbers voor een hoge klassering zullen melden. Misschien eindigen Edwin en ik aan het einde van het seizoen wel in de sloot, wie zal het zeggen? Wil het zover komen dan heet het instrument om dat voor elkaar te krijgen ‘training”. Het is van het grootste belang, om in jullie toch al drukke levens, hiervoor de nodige tijd te reserveren. Belangrijk ook voor het groepsgevoel.
Voor de competitie begint hebben wij eerst nog een potje tegen Ilpendam af te werken. Een mooie gelegenheid om 3 puntjes binnen te halen en weer met het nulletje achter te houden. Ik heb er vertrouwen in.

Albert de Braaf.

 

Monnickendam VR1- SC Purmerland VR1: 0-4

Ja,ja, de eerste wedstrijd van het seizoen, zonder ons in Limburg zittende coach Albert reisden wij met 13 gretige meiden af naar Monnickendam. Na een kort maar krachtige speech van Edwin en een warming-up begonnen wij aan onze eerste wedstrijd als dames 1. Wij speelde verzorgt voetbal en bleven goed overtikken. Na 14 minuten is ons eerste doelpunt als dames 1 een feit. Na goed storen van Mirka wordt er een fout gemaakt achterin bij Monnickendam en kan Maxime profiteren en de bal in de hoek schuiven 0-1. In de 17de minuut maakt Monnickendam bijna de gelijkmaker. Na 36 minuten spelen was het weer de beurt aan ons, uit een vrije trap op eigen helft geeft Liede de bal op de lopende Carmen de laatst noemende maakt een solo actie en scoort de 0-2. De laatste minuut van de eerste helft breekt aan en krijgen wij nog een kans via Maxime, maar helaas de bal gaat naast. De scheidsrechter fluit af voor de rust. In de rust waren wij het eens dat wij 0-3 moesten maken en dat de wedstrijd dan beslist zou zijn. Na 8 minuten te hebben gespeeld gaf Romee een puntertje op Mirka die 1 op 1 komt met de keeper en de bal koel bloedig in de hoek schiet 0-3. De scheidsrechter besloot een drink pauze nemen. In minuut 75 komt Nika het veld in en 3 minuten later maakt zij een solo door het midden en maakt de 0-4. Na nog wat spannende momenten van Monnickendam weten wij toch de 0 achter te houden en hebben wij het rondje wel verdiend. In onze ogen benoemen wij Carmen tot women of the match. Meiden voor de eerste wedstrijd na de vakantie hebben wij goed gespeeld en zijn de eerste drie punten binnen. Wij gaan deze week lekker trainen en gaan zien wat wij volgende week kunnen doen tegen de Rijp.