Ter nagedachtenis aan Jan Tromp . 14-3-1951 – 30-8-2021

Maandag jl. zijn we met de schoonmaakploeg in de kantine en horen we dat het niet goed gaat met Jan en dat de familie al bij elkaar is geweest. We wisten jammer genoeg al langer dat het niet zo goed ging met Jan en toen Jan Geugjes kwam en vertelde dat het een zorgwekkende toestand is en omdat we er vanuit gingen dat het weer goed kwam is dit een hele domper.

Als je dan dinsdag hoort dat Jan overleden is dan gaat er echt wel wat door je heen omdat de meeste van ons Jan goed kennen met een goed hart voor SC Purmerland waar Jan al vanaf 1 maart 1961 lid is van onze vereniging. Daar waar de club eigenlijk in 1933 zijn bestaansrecht heeft op een voetbalveld wat nu natuurlijk historisch is omdat waar Jan nu woont daar achter het eerste voetbalveld is gerealiseerd.

Weer is een clubman van ons heengegaan en Jan is 60 jaar onze club altijd trouw gebleven met alles waar hij ons in kan steunen zoals op sponsorgebied en een mooi bord langs de lijn. En toen er in die tijd een clubblad uitkwam met advertenties in ons blad wat veel gelezen wordt. Met de vele activiteiten zoals de bingo, verlotingen en klaverjassen, het 75 jarig bestaan enz.  enz. kunnen we altijd rekenen op cadeau bonnen van diverse waren van het poeliers bedrijf Jan Tromp waar wij Jan altijd zeer erkentelijk in zijn geweest en dat ook door de leden in dank word afgenomen.

Met de wedstrijden die heeft gespeelt is Jan altijd een gezien mens geweest met al zijn dorpsgenoten in die tijd toen men elkaar ook allemaal goed kende, want Purmerland is dan nog een kleine vereniging en dan is het ons….. kent ons. In het 3 e elftal heeft Jan met o a Jan Geugjes , Piet Segers , Simon Segers , Jan Evers , Klaas Vet , IJsbrand Wals , Paul Wals , Dick de Wit  Cor Langeberg , Jacob Arends , Rinus Segers en Henri Wals de meeste wedstrijden gespeelt allemaal jongens van het dorp en worden voor het eerst kampioen wat toen een hele eer is als je kampioen bent . De familie is ook altijd betrokken geweest bij de club en ook Henk , Martin en Robert Jan zijn bij ons actief geweest als voetballer en steunen ook nog steeds de club .

Ook met het jagen is Jan een gezien iemand horen we, die er alles voor laat liggen als de jacht open gaat alleen kan ik daar niet zoveel over vertellen en laat dit aan anderen die Jan als jager meegemaakt hebben al hebben we daar clubman en vriend Ad Segers ook jammer genoeg moeten verliezen.

Helaas Jan is niet meer en bij deze willen we een dankwoord uitspreken voor het geen Jan allemaal voor ons heeft gedaan en persoonlijk wil ik er nog aan toevoegen dat ik zelf goede herinneringen aan Jan heb omdat Jan al sinds jaren onze legkippen mee neemt en weer inneemt  en altijd als… de man een man….. en nakomt wat er is afgesproken.

Namens SC Purmerland veel dank Jan en dat je mag rusten in vrede, en wensen wij de familie en nabestaanden veel sterkte toe dit verlies te dragen.

J v T.

Deel dit bericht: