Ter nagedachtenis aan Nico Verbree , Niek…… 8 maart 1965 – 28 oktober 2021

Afgelopen maandag krijgen we het bericht, op de schoonmaakdag, dat Nico na een langdurige slepende ziekte in het OLVG in Amsterdam is overleden. Vele leden zullen Nico wel herinneren uit de jeugd van Purmerland, een aardige en rustige jongen die zijn hele jeugd, evenals zijn broer Simon en zus Gina, verbonden zijn met de club. Het is altijd gestimuleerd door vader Henk die toen ook nog actief is en die nu nog het oudste en langste lid is van onze vereniging. Zo is Nico uitgegroeid tot een degelijke voetballer die in het jaar 1975 – 1976 met de B 1 (toen nog pupillen ) kampioen is geworden. Het elftal van die tijd doet het goed en er ontstaat een echte vriendenploeg die jaren met elkaar opgetrokken zijn omdat het eigenlijk allemaal dorpsgenoten zijn want er waren nog niet zoveel leden van buitenaf zoals nu uit Purmerend enz .

In het elftal van die tijd spelen Henk Dekker, Bob Wals, Michiel de Gier, Richard van Schip, Peter de Lange, Cor Vet, Frank Vet, Jan Dupuy, Theo Bosschieter, Simon Bosschieter, Martin v d  Gumster en Nico Verbree. Dit elftal is tot de senioren bij elkaar gebleven en heeft daar een hele plezierige tijd aan beleefd. Vele namen zullen de meeste onder ons  nog wel bekend klinken want er zijn er die de club nu nog trouw zijn na al die jaren en gaan sommige die nog lid zijn al naar de 50 jaar toe dat zij bij ons lid zijn. Nico is ook al vanaf 1 mei 1973 met Purmerland verbonden maar helaas zagen we Nico niet zo vaak meer bij de club en hoorden we dat het niet goed gaat met hem.

Wat kan het voor sommige gezinnen toch verkeerd en droevig  verlopen eerst broer Simon , dan moeder Adrie en dochter Gina en nu Nico. Zo is Henk nu alleen over en dat is toch triest mede doordat hij zelf ook niet in goede gezondheid is maar gelukkig bijgestaan wordt door ons aller bekende Harry Kok van de Drie Zwanen in Den Ilp.

Wij wensen Henk en familie veel sterkte dit verlies te dragen , namens SC Purmerland .

J . v Tinteren .

Deel dit bericht: