Uit de oude doos : Jaap Wals / Jaap Geugjes

Erelid Jaap Wals.

Hier zien we een foto van Jaap Wals die op de schouders wordt genomen in 1974 door Klaas Goedhart en Maarten Hos op een feestavond waar Jaap gehuldigd is als Erelid van SC Purmerland.

Jaap Geugjes.

In 1974 wordt Jaap Geugjes benoemd met de zilveren bondsspeld door voorzitter Visser van de afd.Noord – Holland in Purmerland, omdat Jaap 17 jaar consul en afkeuringadres geweest is voor onze club.

Tot Ons Plezier.

Eind jaren 70 groeit onze toneelvereniging uit tot een volwaardige toneel vereniging en oefenen zij elk jaar aan een nieuwe uitvoering in november, tot groot vermaak van vele leden. Het wordt een hechte groep en er komen steeds meer speelsters en spelers die een rol willen spelen in leuke uitvoeringen, waar naar uitgezien wordt als het weer zover is.

De foto is genomen tijdens het 50 jarig bestaan van SCP in 1983

Opening clubgebouw.

Hier zien we de vaste groep kantine medewerkers bij de opening van het nieuwe clubgebouw in januari 1974. We zien Herman Cordes, Nien Cordes, Dieuw Vet, Marjan Segers en Jan Bakker Bzn

Gezelligheid SCP.

In de jaren vanaf 1970 gaat het goed met de club en in het vooruitzicht van het 40 jarig bestaan en de opening van ons nieuwe clubgebouw gaat ook het ledenbestand omhoog en spelen er totaal 13 elftallen in competitie verband. Bestuurlijk gaat het uitstekend en ook op sportief gebied gaat het goed en is S C P in de race met Spartanen die uiteindelijk kampioen worden. Onze secretaris Siem Wals (Hz) neemt afscheid na 20 jaar bestuursdienst en heeft nooit 1 gulden boete gehad voor het niet opsturen van ruilformulieren naar de afd. Noord – Holland wat 1 gulden per elftal is voor elk niet gestuurde formulier wat per post op maandag gedaan moet worden. Siem wordt benoemd als lid van verdienste voor de club. Dit gebeurde na een wedstrijd van het S C P 1 in de kantine en met een bomvolle kantine is het erg gezellig na de wedstrijd met bekende spelers en supporters als op de foto te zien met o a A. Lust, S. Oly, IJ. H . Oly, J. Goedhart, W. Dobber op de voorgrond waar na elke thuiswedstrijd nog een kaartje wordt gelegd met een pakje shag op tafel wat nu uit den boze is.
We hopen dat het na de vervelende periode van de corona ook weer snel gezellig zal worden in onze kantine.
J v T .

Wanneer komt er weer wat leven in de club ?

Wat zou het mooi zijn als er weer eens voor de club in competitie vorm gevoetbald kan worden. Nu is er geen winter maar al een hele tijd corona dat het clubleven ontwricht terwijl we zo’n mooie accommodatie hebben met goede velden en een mooie sporthal en prachtige kantine. In maart 1968 hadden we wel winter en lag er in maart nog sneeuw. We moesten uitwijken naar het zand voor de huizen in Landsmeer, waar nu de Havezahte gebouwd is en een overdekte parkeergarage in de Molenwijk om te trainen op dinsdag en donderdagavond omdat we op Purmerland niet meer konden trainen: zo slecht is het veld en het veldje voor de kantine. Er lag in maart nog zoveel sneeuw in de N O hoek van het veld dat we niet kunnen voetballen en we op een zaterdag met de hele selectie de sneeuw, dat een meter hoog lag, te lijf zijn gegaan. En het lukte ook nog, tot opluchting, om die zondag te spelen toen de scheidsrechter het goedkeurde al is er geen uitloop mogelijkheid buiten het veld. Met spierpijn van het scheppen kunnen we eindelijk weer eens spelen en is er weer wat gezelligheid in de kantine met erwtensoep en een pilsje. Nu kunnen we voetballen en mag het niet jammer, jammer, jammer en onze inkomsten staan op nul. We hopen op betere tijden en houden de moed er in.

J v Tinteren

Deel dit bericht: