Update Corona: April

 

Kabinet verlengt maatregelen tegen corona tot en met 28 april!

 

Alle maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dat heeft premier Rutte gezegd op een persconferentie na het crisisberaad tussen de meest betrokken ministers.

Dat betekent dat de sportclub ook na 6 april dicht blijft! .Ook het dringende advies om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en zo veel mogelijk thuis te blijven, blijft van kracht.

De KNVB heeft besloten dat de amateurcompetities niet meer worden hervat

De KNVB heeft vandaag besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat.
“Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus* en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen.

 Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat inmiddels geruime tijd stilligt. Sommige mensen zijn ziek, sommigen helaas zelfs overleden en velen zitten verplicht thuis. Het gaat bij ons om vrijwilligers en amateurvoetballers voor wie de vraag ‘hoe nu verder?’ steeds zwaarder gaat wegen. Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.” 

 

Wat betekent deze maatregel voor S.C.Purmerland

 

Voor onze vereniging betekent dit helaas dat op ons sportpark tot en met 28 april 2020 geen activiteiten zullen plaatsvinden.

Het park gaat op slot en de kantine is dicht!

S.C.Purmerland scherpt de maatregel nog iets meer aan dan de regering stelt. Dit heeft ook te maken met de aankomende verbouwing die in juni zal starten.

Er mag vanaf heden tot en met 15 augustus geen gebruik gemaakt worden van de kantine/ kleedkamers/velden en sporthal. De gehele accommodatie is dicht!

 

Er kan dus:

  • Geen oefenwedstrijd gespeeld worden
  • Geen trainingen *
  • Geen verdere activiteiten zoals biljarten, toneel, vrouwenvereniging, vergaderingen e.d. in de kantine plaatsvinden

*Wat betreft geen trainingen kom wij na het besluit van de regering op 28 April nog op terug.

Het is vreselijk jammer dat wij deze maatregelen moeten nemen, maar het is niet anders. De volksgezondheid gaat nu voor.

Het bestuur

Deel dit bericht: