Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Het bestuur van SC Purmerland heeft besloten dat we alle jeugdtrainers en -leiders verzoeken een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren. Het gaat om een VOG voor code 84 (“Belast met de zorg voor minderjarigen”).

Wij zijn van mening dat dit het minste is dat wij als club kunnen doen om ervan verzekerd te zijn dat onze jeugdtrainers en -leiders voldoen aan de richtlijnen van het NOC*NSF en de KNVB.
Als club hebben we bij het NOC*NSF een erkenning aangevraagd en gekregen, waardoor onze vrijwilligers de VOG gratis kunnen aanvragen. Er zijn dus geen kosten verbonden aan het aanvragen van de VOG.
Bijna alle jeugdtrainers en -leiders hebben hun VOG inmiddels ingeleverd. Komende weken verwachten we de laatste VOG’s te ontvangen. Mocht er een jeugdtrainer of -leider zijn die geen VOG inlevert, dan zullen we de het betreffende team daarover uiterlijk 15 januari informeren.

Als bestuur gaan we ervan uit dat deze stap bijdraagt aan het creëren van een veilige en plezierige sportomgeving voor onze jeugdleden.

Deel dit bericht: