Verslag Nieuwjaar voetbal 9 januari 2016

N010
Het is weer een gezellige drukte als we in Purmerland komen en het voetbalveld bruist van de jonge voetballertjes die allemaal Messi en Ronaldo willen zijn, er wordt getraind en gevoetbald in een eigen toernooi maar daar leest U elders al over in het verslag op de website.
Om 15.00 uur komen de spelers bij elkaar en er wordt door iedereen een goed nieuwjaar gewenst, de sport tassen worden in een hoek gegooid en de verhalen branden los door de oude garde die aanwezig is en er zijn er bij die we al jaren niet hebben gezien en daarom is het zo leuk op deze dag dat er een andere aanvulling aan gegeven wordt .
De wedstrijden beginnen na een krakende warming up bij sommige oud spelers om 16.00 uur en het begint al snel donker te worden dus de verlichting gaat op tijd aan. Op het hoofdveld speelt het huidige eerste team tegen een team van oud eerste elftal spelers en er wordt goed partij gegeven door de oudjes en kan je zien dat een heleboel spelers van dat team het voetballen niet verleerd hebben al komen zij wel snelheid en conditie te kort . Dit is te zien door het aannamen van een bal en het kijken naar de medespelers en niet te veel loopwerk te doen want dat gaat je opbreken tegen een stel jonge honden van het eerste elftal zo heeft scheidsrechter Cees Goede het niet zo moeilijk en wordt er natuurlijk wel eens iets over het hoofd gezien in het voordeel van de oudere spelers . Het is goed dat er genoeg wissels zijn want bij sommige is de tank gauw leeg en kan er weer even gerust worden en hebben de leiders het druk met het bijhouden van de wissels .
De wedstrijd gaat soms redelijk gelijk op en het is toch het eerste Purmerland 1 die de uitlag bepalen op 4 – 3 . Het is een leuke wedstrijd en de douche is voor enkele een welkome verfrissing voordat er een lekker biertje gedronken wordt aan de bar .
De tweede wedstrijd wordt gespeeld op het tweede veld tussen de Veteranen van nu en het Oude Veteranen elftal van 15 jaar geleden en wat je daar zag dat heeft menigeen verwonderd want de omvang van sommige spelers is behoorlijk uitgebouwd. Om er een paar te noemen Rene Arends , Dick de Wit en Martin Bakker maar klasse dat er nog door hen meegedaan wordt en zijn er zelfs spelers bij die al geblesseerd aan de wedstrijd beginnen. De warming up begint op een niet te best veld, het is erg ongelijk en het gras is ook nog wat lang zodat er wel eens over de bal wordt gemaaid. De aftrap is net als op het eerste veld om 14.00 uur en wordt geleid door Peter de Lange die dat keurig doet en ook de wedstrijd aanvoelt in het kader van de sfeer op het veld . Ook de Oudjes hebben voldoende wissels en wordt er ook continu door gewisseld en dat is maar goed ook want bij enkele spelers wordt het al snel wandel voetbal maar de stemming is er niet minder om . Er wordt een speler gevloerd in het strafschop gebied en de scheids neemt geen pardon …Penalty ..de strafschop wordt genomen door Richard Schip en op zo een doortastende manier dat de bal caramboleert van de paal naar de andere paal en zo is het een snooker doelpunt als de bal achter de keeper doorrolt . De wedstrijd vordert en bij enkele spelers kan je zien dat het gras te hoog is om er over heen te stappen en soms over gestruikeld . Ook deze wedstrijd verloopt in een gemoedelijke sfeer al komt bij sommige toch nog het fanatieke naar boven als er een actie niet lukt en vooral als er lichamelijk contact bij te pas komt . Met heel wat vuile kleding wordt de kleedkamer opgezocht en de uitslag 5 – 3 in het voordeel is van de Veteranen van nu . Het bier begint al te smaken in de kleedkamer en dat beloofd wat voor later want het is een gezellige drukte bij ons cluppie als de spelers na het douchen binnen druppelen en zo is het mooi dat vele oud spelers elkaar weer ontmoeten .
Uw toeschouwer ….Jaap van Tinteren .

 

N001

Deel dit bericht: