Verslag pullen voetbalkamp 2016

Zaterdag 9 april, 7 uur in de ochtend. De eerste oogjes gaan open van de E en F spelers van Sc Purmerland. Ze hebben een spannende dag voor de boeg. Wat zeg ik, een spannend weekend. Het evenement van het jaar vindt dit weekend plaats: het voetbalkamp van de pullen!!!

Vlug ontbijten, voor de laatste keer wassen en tanden poetsen voor dit weekend en hup de auto in richting Austerlitz. Want daar gebeurt het dit weekend allemaal.

Even na 9 uur arriveren de eerste voetballertjes, in een gezellig versiert en op orde gebracht kamphuis. (Een deel van de leiding is namelijk vrijdagavond al gearriveerd om alles te regelen voor het weekend. Echt top!!) Vol verwachting en benieuwd naar de avonturen die ze gaan beleven zetten ze hun tas in het huis en verdwijnen meteen naar buiten, het bos in.

 

Rond kwart voor 10 zitten er 76 voetballertjes te luisteren naar het welkomstwoord. Als papa en mama gedag worden gekust, begint het kamp pas echt. Geen papa of mama die vindt dat je gevaarlijk doet, of zegt dat je je schoenen aan moet doen of je tanden moet poetsen. 😉 Hoe fijn? De kinderen bevinden zich in het Walhalla.

Na het welkomstwoord en de nodige basisregels aangehoord te hebben verdwijnen de kinderen in het bos.

Als de bel gaat, ons roepsignaal, gaan alle kids op de groepsfoto en start de 1e activiteit, het voetbaltoernooi, de Champions League. Een sportief toernooi, waar bij de E-tjes team Barcelona won en bij de F-jes team Feyenoord.

Terwijl het voetbaltoernooi plaatsvond, werd er achter de schermen hard gewerkt aan de middagactiviteit. De speurtocht werd uitgezet!

 

Maar voordat we daar aan gingen beginnen, moest er eerst gegeten worden. Want voetballen maakt hongerig. En een boterham met knakworst gaat er natuurlijk goed in. De lunch bleek hard nodig.

 

Want waar de speurtocht een uurtje zou duren, hebben er teams twee en een half uur over gedaan. Tja, links en rechts onderscheiden is toch best lastig en die witte lintjes hè….:-)

De speurneuzen moesten dwars door het bos, over ruiterpaden, op zoek naar ome Rinus, over de hei en daar ging het mis. Want wat nou rechtdoor? En wie heeft de witte linten opgehangen of misschien wel weggehaald. Maar ook dat kwam weer goed. Dwars door een scoutingskamp, inclusief totempaal en bijzondere mensen, was iedereen om vier uur terug op de kamplocatie. Wel met aardig vermoeide beentjes. Maar wat heeft de zon een hoop goed gemaakt.

 

Na dit avontuur moesten de voetballertjes echt even bijkomen en ontladen. Dit gebeurde in het bos, op de slaapkamers en in de grote zaal. Kletsen rennen, kussengevecht, beetje uitrusten, alles kon.

 

Om kwart over 6 zat iedereen aan tafel, voor het diner. Lekker soeppie, patatjes, kipballetjes en een heerlijke salade (lees: “gadver, ik lust geen sla.”)

 

De leiders aan de afwas, terwijl de kinderen zen werden en zich klaarmaakten voor de disco. Met als hoofdact: Ronnie Flex en Ali B!!! Muziek voluit en los ging iedereen. Na een spannend discospel en veel gedans, maakten de spelers zich op voor de laatste activiteit van de dag, het dieren geluiden spel.

Warme kleren aan en naar buiten, op zoek naar dieren en hun geluiden. Maar waar was de Oehoe nou gebleven? De Oehoe was uitgebroken en uiteindelijk getransformeerd in een tokkende oehoe, vlak naast het stille schaap.

 

Om half 11 was het luikjes dicht en snaveltjes toe….om vervolgens weer om 7 uur de oogjes weer open te doen en fris en fruitig aan de ontbijttafel plaats te nemen.

 

Na het ontbijt werd er hard gewerkt. Het huis moest aan kant gemaakt worden. Tassen inpakken, vloeren vegen en de slaapkamers uitruimen. Na deze zeer intensieve taak gingen de voetballers voor de laatste keer dit weekend, sportief aan de slag. De voetbalvaardigheidstraining staat op het programma, met als afsluiting de traditionele penaltybokaal. Met als winnaar bij de E-jeugd: Bob van Vuuren en bij de F-jeugd: Rens Kok.

 

Voldaan en met veel voetbalvaardigheden rijker, kwamen de sterspelers hongerig terug naar het kamphuis, om lekker uit het handje de lunch te nuttigen.

 

Tja en dan is het ineens zondag 2 uur in de middag. Het kamp is ten einde. Alle haalouders zijn inmiddels aanwezig om de kids met al hun nieuwe ervaringen en herinneringen voor later op te halen. Nog een leuk presentje mee voor naar huis en met gierende banden terug, richting huis.

 

Rest mij alleen nog, om namens het Jac, iedereen te bedanken. De breng- en haalouders, de leiders, die gedurende het hele weekend een team onder hun hoede hadden. De ING, voor het mede mogelijk maken, van dit weekend. De zon, voor al zijn stralen. Maar vooral jullie, de kinderen. Wat hebben we van jullie genoten. Jullie waren top! We kijken uit naar volgend jaar.

 

Wendy

Klik hier voor de foto’s.

Deel dit bericht: