Verslag pullen voetbalkamp 2017

Zaterdag 1 april,  half 6 in de ochtend. De eerste oogjes gaan open van de JO8, 9, 10 en 11 spelers van SC Purmerland.
Ze hebben een spannende dag voor de boeg. Wat zeg ik, een spannend weekend. Het evenement van het jaar vindt dit weekend plaats: het voetbalkamp van onze pullen!!!
Vlug ontbijten, voor de laatste keer wassen en tanden poetsen voor dit weekend en hup de auto in richting Austerlitz. Want daar gebeurt het dit weekend allemaal.
Even voor half 9 arriveren de eerste voetballertjes, in een gezellig versiert en op orde gebracht kamphuis. (Een deel van de leiding is namelijk vrijdagavond al gearriveerd om alles te regelen voor het weekend. Echt top!!) Vol verwachting en benieuwd naar de avonturen die ze gaan beleven zetten ze hun tas in het huis en verdwijnen meteen naar buiten, het bos in. Helaas door de wegopbrekingen, komen de laatste spelers even voor half 11 binnen.

Half 11 zitten er 80 voetballertjes te luisteren naar het welkomstwoord van Denise . Ook Denise geeft, net als haar vader, aan wat je opschept eet je op. Dit hebben wij geweten. Als pappa en mamma gedag worden gekust, begint het kamp pas echt. Geen pappa of mamma die vindt dat je gevaarlijk doet, of zegt dat je je schoenen aan moet doen of je tanden moet poetsen 😉 Hoe fijn? De kinderen bevinden zich in het Walhalla.
Na het welkomstwoord en de nodige basisregels aangehoord te hebben, verdwijnen de kinderen  in het bos.
Als de bel gaat, ons roepsignaal, gaan alle kids op de groepsfoto en start de 1e activiteit, het voetbaltoernooi. Helaas konden wij het voetbalveld niet gebruiken. Dit had te maken met het feit dat de KNVB het veld had ingezaaid. Dit was geen 1 april grap. Het toernooi werd in tweeën gedeeld eerst de JO8/9 en daarna de JO10/11. Een sportief toernooi, waar bij de JO8/9 het team FC Twente won en bij de JO10/11 het team Real Madrid.
Terwijl het voetbaltoernooi plaatsvond, werd er achter de schermen hard gewerkt aan de middagactiviteit. De speurtocht werd uitgezet!
Maar eerst moet er gegeten worden. Want voetballen maakt hongerig. De boterhammen vlogen van tafel af. Het leek wel of ze geen ontbijt hadden gehad.

De speurtocht zou ruim een uur duren. Er waren vragen van: “Waar gaat Ome Rinus graag naar op vakantie?” en “Hoe heette SCP vroeger?” Een team werd helaas gediskwalificeerd, zij hadden de antwoorden niet ingeleverd. De andere teams hebben hun best gedaan om alles op te zoeken via Internet of Facebook. Het team JO9-1 had gewonnen.
De speurneuzen moesten dwars door het bos, over ruiterpaden en over mountainbike paden. Dwars door een scoutingskamp, inclusief totempaal en bijzondere mensen. Iedereen was om half 6 weer terug op de kamplocatie. Wel met aardig vermoeide beentjes. Maar wat heeft de zon die toch doorkwam een hoop goed gemaakt.

Na dit avontuur moesten de voetballertjes echt even bijkomen en ontladen. Dit gebeurde in het bos, op de slaapkamers en in de grote zaal. Kletsen rennen, kussengevecht, beetje uitrusten, alles kon.

Om  6 uur zat iedereen aan tafel, voor het diner. Lekker soeppie, patatjes, kipballetjes en een heerlijke salade (lees: “gadver, ik lust geen sla.”)

De leiders aan de afwas, terwijl de kinderen zen werden en zich klaar maakten voor het dobbelspel. Onverwachts kwam K3 langs en werd er een gedanst door drie super helden  op de muziek van Ronnie Flex met Energie. De muziek, verzorgt door John Leth, ging voluit en los ging iedereen. Na een spannend discospel en veel gedans, maakten de spelers zich op voor de laatste activiteit van de dag, het dierengeluidenspel.
Warme kleren aan en naar buiten, op zoek naar dieren en hun geluiden. Maar waar was de Oehoe nou gebleven? De Oehoe verplaatste zich en was weer net als vorig jaar slecht te vinden.
Helaas waren er drie kinderen ziek geworden. Deze werden naar huis gebracht en/of opgehaald. Heel veel Beterschap gewenst en hopelijk zien wij jullie weer snel op het voetbalveld.

Om 11 uur gingen de luikjes dicht en snaveltjes toe….om vervolgens weer om 7 uur de oogjes weer open te doen en fris en fruitig om 8.15 uur aan de ontbijttafel plaats te nemen.

Na het ontbijt werd er hard gewerkt. Het huis moest aan kant gemaakt worden. Tassen inpakken, vloeren vegen en de slaapkamers uitruimen. Na deze zeer intensieve taak gingen de voetballers voor de laatste keer dit weekend, sportief aan de slag. De voetbalvaardigheidstraining staat op het programma, met als afsluiting de traditionele penaltybokaal. Wegens te weinig ruimte werd de penalty finale pas na het eten gedaan.

Voldaan en met veel voetbalvaardigheden rijker, kwamen de sterspelers hongerig terug naar het kamphuis, om lekker uit het handje de lunch te nuttigen.

Na het eten nog even lekker spelen in de bossen. Wat is nou lekkerder om met takken te slepen.

Rond half 2 was de finale van de penaltybokaal. Er werd aangemoedigd of hun leven er vanaf hingen. Het was een pracht om te zien. De winnaar was bij de JO8/9 jeugd: Roel Westerman en bij de JO10/11 jeugd: Chargeno Parun.

Tja en dan is het ineens zondag 2 uur in de middag. Het kamp is ten einde. Alle haalouders zijn inmiddels aanwezig om de kids, met al hun nieuwe ervaringen en herinneringen voor later, op te halen. De prijsuitreikingen werden gedaan van het toernooi, speurtocht, penaltybokaal en niet te vergeten van het sportiefste team!. Dit was de JO8-1, onze kleinste pullen van SCP. Na een bedank woordje gingen de kinderen met gierende banden terug, richting huis. Om misschien AJAX-Feyenoord te kijken.

Rest mij alleen nog, om namens het JAC, iedereen te bedanken. De breng- en haalouders, de leiders, die gedurende het hele weekend een team onder hun hoede hadden. De ING, voor het mede mogelijk maken, van dit weekend. De zon, voor al zijn stralen vooral op de zondag. Maar vooral jullie, de kinderen. Wat hebben we van jullie genoten. Jullie waren top!

Yolanda

klik hier  voor de foto’s

Deel dit bericht: