Voetbalkamp 2015!!!!

Zaterdag 18 april was het zover. Het begin van het voetbalweekend voor de E en de F jeugd van SC Purmerland. Gezonde spanning en zenuwen waren er al veel eerder. Want, zou het net zo leuk zijn als vorig jaar? Mogen we weer hutten bouwen? Slapen we met ons team op een kamer? Is er weer een avondspel? Spannend, spannend, spannend!

De dag ervoor was het JAC al neer gestreken in de Stulp te Baarn. De slaapzalen werden ingedeeld, de eettafels klaargezet en na een mentale voorbereiding en een heerlijke nacht slapen, waren we er klaar voor. Laat de kids maar komen!

Rond half elf druppelden de eerste spelertjes al binnen. Na een kleine wandeling, want tja die auto`s moesten toch echt op de daarvoor aangegeven plek geparkeerd worden. De tas werd afgegeven en zo snel als dat de kinderen kwamen, verdwenen ze ook weer, het bos in. Tegen elf uur waren alle voetballers gearriveerd, wel 76 in totaal, maar nergens meer te zien. Ze waren allemaal te vinden in het bos. De boel werd verkend, er werd aan de huttenbouw begonnen en onderling werden er teams( lees legers) gemaakt.

Nadat we de brengouders bedankt hadden voor de veilige heenreis en afscheid van hum hadden genomen, kon het kamp echt beginnen. Alle kinderen werden bij elkaar ‘gebeld’, er werden wat regels uitgelegd, de kampshirts werden uitgedeeld en er werd een giga-groepsfoto gemaakt. 76 kinderen met 26 man sterk aan begeleiding. Echt te gek!

voetbalkamp 1501

En dan……tassen pakken, kamers indelen, bedden ‘opmaken’ en……aan taaaaaaaaaáfel!!!!!!!

Na de lunch maakten de kinderen en leiding zich op voor het middagprogramma. Een echt voetbaltoernooi, verdeeld over het hele terrein van de Stulp. Er werd gevoetbald, zoals er nog nooit is gevoetbald en er werd gestreden, zoals er nog nooit is gestreden. Na het toernooi was er ruimte om weer lekker te spelen in het bos. Er werd verder gebouwd aan de hutten, er werden bogen gemaakt, bomen werden beklommen. Maar ook werd er verder gevoetbald en zelfs gevoetvolleybald.

Om 18:00 uur gingen we wederom aan tafel en werd het eten verzorgd door een echte kok. Een heerlijk soepje vooraf, maar daarna begon het diner pas echt: Patat met hamburgers en salade met een ijsje toe. Heerlijk. Na het eten konden de voetballertjes nog buiten spelen, terwijl de leiding de boel op orde maakte. Na een zonovergoten dag te hebben gehad, koelde het toch wel snel af. Langzaam druppelden de kinderen binnen. Dit kwam goed uit, want de volgende activiteit stond op het programma: De Bingo! Het werd een historische bingo. Er werd gefluisterd, gelachen, gekletst, geschreeuwd, om nummertjes gevraagd en er werden mooie prijzen gewonnen. En dit allemaal onder leiding van ome Rinus, het werd een heuse theatervoorstelling. Na ruim een uur was de concentratie echt verdwenen en leek de vermoeidheid toe te slaan.

Maar helaas, naar bed gaan stond nog niet op het programma. Wat wel op het avondprogramma stond, was het dierengeluidenspel. Spannend!!! Allemaal dikke kleren aan, want er moesten heel wat dieren gevonden worden in het donkere bos. En wat is het bos toch anders bij nacht. De bomen lijken te bewegen en de nacht lijkt te fluisteren. En dan heb je ook nog loeiende koeien, kakelende kippen, poesjes miauw en knorrende varkens die van zich laten horen. Maar was daar niet ook de gevaarlijke Oehoe te horen? Maar waar zit hij dan?…….Hoog, heel hoog, in een boom natuurlijk. Om 23:00 uur waren nog niet alle dieren gevonden, maar gingen we toch op “huis”aan, want wat was het koud. Daar aangekomen lagen er al heel wat kinderen op bed. Te dromen over een fantastische dag en over een fantastische dag die nog komen ging. Na een korte disco streek ook de rest van de jeugd neer (de mondjes echter nog niet, er zijn weer heel wat kinderen wijzer geworden van elkaar, hihi).

Om 7:30 de volgende dag sliep een groot deel van de kids nog. De bedden lagen ook wel erg lekker. Maar ja, het programma ging weer verder. Iedereen werd uit bed getrommeld, sommigen onder de douche gezet, om vervolgens fris en fruitig (genoeg) aan te schuiven voor het ontbijt. Wat kun je daar van opknappen en weer energiek aan de rest van de dag beginnen. Het volgende programmaonderdeel was een echte voetbalvaardigheidstraining. Maar hier kon pas aan begonnen worden, nadat alle bedden waren afgehaald, de tassen ingepakt (de ene tas met wat extra`s en de andere met iets minder) en de kamers aangeveegd waren. En wederom werd er heel hard gesport en veel geleerd.

Van al dat harde werken krijg je echt wel honger. Dus tijd voor de lunch. Een gesmeerd broodje uit het handje werd het, heerlijk buiten op het terras. Want wat hebben we het getroffen met het weer. Geen spatje regen gehad. Dit kwam goed uit voor alle activiteiten die al geweest waren, maar ook voor die nog komen gingen. Zo ook de speurtocht. Een speurtocht aan de hand van getekende wegen en kruisingen. Dus echt wel goed opletten…dat is ook onze jongste leden gelukt, want zij hadden de snelste speurtochttijd! Goed gedaan!

Na de speurtocht kon er nog even afscheid genomen worden van het bos en zijn fantastische plekjes, maar ook van elkaar. Want er zijn weer leuke vriendschappen ontstaan. Het enige wat ons nog restte was de uitreiking van de penaltybokaal. De penaltytopper van de F-jeugd was Duke en van de E-jeugd was dit Ryan. Gefeliciteerd, mannen! Terwijl iedereen werd bedankt, voor een te gek zorgeloos voetbalkamp, op een enkel pleistertje na, arriveerden de eerste haalouders al. Om 76 kinderen weer op te halen. 76 Voetballers met gemaakte herinneringen voor later! Bedankt allemaal!

voetbalkamp 1502

Via deze weg willen wij alle leiders bedanken. Super dat jullie mee waren. Maar natuurlijk ook de mannen die extra mee waren om hun steentje, geheel vrijwillig, bij te dragen. Echt top. En niet te vergeten alle breng- en haalouders. Net zo belangrijk. Want daardoor kon iedereen er zijn en was het één groot feest. Als laatste een bedankje aan onze sponsor Van der Lingen Agenturen B.V. uit Purmerend, voor het mede mogelijk maken van het SC Purmerland voetbalkamp 2015!

Wij zijn blij dat wij een bijzonder leuk, gezellig en sportief voetbalweekend hebben mogen organiseren. Er wordt al hard gebrainstormd aan voetbalkamp 2016!

Groeten van het JAC!

 

De foto’s van het voetbalweekend zijn te vinden door te klikken op de volgende link : Foto’s Voetbalkamp 2015

 

 

Deel dit bericht: