1151AK
BROEK IN WATERLAND
tel. 020-4031968

SDOB VR1 – SC Purmerland VR1 : 0-2

En de kop is eraf. Vandaag was de aftrap voor de najaarscompetitie. Wij lijken wel weer pupillen. Samen met 7 andere teams spelen wij voor de winterstop om bij de onderste maar liever de bovenste 4 te eindigen. Waarna wij na de winterstop de voorjaarscompetitie  gaan spelen. SDOB was de 1e tegenstander waartegen wij in het strijdperk moesten treden. En dit met een team waarin weer een vijftal spelers ontbrak. Dankzij Laura, van het zaterdagteam, konden wij toch nog een volledig elftal op de been brengen. Nadat er een scheidsrechter gevonden was trapten wij om 7 over 12 af. Het werd al snel duidelijk dat wij meer kwaliteit in het veld hadden staan dan SDOB, dat voor een flink deel uit ex Ilpendammers bestond. Maar  het kwaliteitsverschil in de stand tot uitdrukking brengen is tot nu toe ons grootste probleem. Roos was een aantal keer dreigend met afstandschoten, Laura was onrustig in de afwerking en corners van Lisa gaven grote kansen, maar geen doelpunten. Tot de 19e minuut een pass van Maxi bij Lisa kwam. Was het een voorzet, of ...? Maakt niet uit, hoog in de korte hoek werd de keeper verrast en staat er toch 0-1 op het bord. Een minuut later was het in dezelfde korte hoek dat een inzet van Laura nu wel een prooi van de keeper werd. Toch werd zij succesvol. Een van de vele vele corners die wij kregen leidde in de 35e minuut tot de 0-2. De bal van Lisa werd vol op de pantoffel genomen door Laura en vloog via de 2e paal naar binnen. Lekker! De 3 punten leken al zeker, want aanvallend was S. totaal onmachtig. Praktisch alle duels werden door Carmen, Sophie, Naomi en Bobbi gewonnen en dan is het lekker voetballen. Toch bleef de stand de stand.

Voor de 2e helft luidde de opdracht om weer scherp te beginnen en S. geen enkele illusie te gunnen op het behalen van een resultaat. Deze 2e helft kunnen wij samenvatten als 1 grote training op het nemen van corners. Wij hebben er minstens een tiental mogen nemen die allemaal een gevaar opleverden, maar op wonderbaarlijke wijze geen enkele treffer. Kopballen van Roos, Maxi en Romee, schoten van Naomi, Mylou, allemaal niets. En plotsklaps is er die ene uitval die altijd wel een keer komt. Dat gaf Fleur de gelegenheid om te bewijzen dat zij nog niet in slaap gevallen was en waardoor zij het nulletje veilig kon stellen. Hierbij kwamen 2 quotes uit het boekje in mij op.
Nummer 1:  “Een keeper is een keeper omdat hij niet kan voetballen”. En nummer 2: “Als je een goed team wilt samenstellen dan moet je niet met een spits maar met een keeper beginnen”. Fleur kies maar uit welke je het meest bevalt. Om een lang verhaal kort te houden. Beide partijen lieten het bij 0-2.

Aanstaande tegenstander lijkt van een andere orde te zijn. Oosthuizen heeft met een 13-0 zege meteen flink toegeslagen en bezet op doelsaldo de 1e plaats. Ergo conclusio; wij kunnen aan de bak.